3. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endla ärimajast 60% juba täis

Endla 16 hoone peale renoveerimist, kui hakkab kandma Endla Ärimaja nime.
Foto: BPT Real Estate
Tänavu mais rekonstrueerima hakatud Endla 16 hoonest on kuue kuuga 60% juba üürnikke täis ja tehtud on isegi võidupakkumisi, avaldas üürnike otsimisega tegelev BPT Real Estate.

Kuna mitmeid kliente on veel ka läbirääkimiste faasis, on klientide paljusus loonud arendajale valikuvõimaluse, kus valdavalt eelistatakse suuremaid üürnike.

“Oleme arenduse käekäiguga rahul ning rõõm on näha, kuidas hoone klientide poolt hästi vastu võetakse,” kommenteeris Kaamos Kinnisvara tegevjuht Priit Uustulnd.

“Huvi hoone vastu on olnud tõesti väga suur, mõnedel hetkedel on hoone välja üüritav pind mitmekordselt üle pakutud – sellist huvi ilmselt kadestab täna iga ärikinnisvara arendaja,” BPT Real Estate valdkonnajuht Mihkel Pärtel.

Nimekamatest üürnikest on hoonesse tulemas Miterassa, mis avab seal Baltikumi suurima Sony Centeri koos laiendatud audio-video müügisalongiga ja Museko, mis tegeleb muuseumite ja teaduskeskuste arendustega.

Suurte kaubanduskeskuste äriloogika on ennast vähemalt elektroonikakaupade lõikes ammendamas, selgitas asukohavalikuid Sony Centeri operaatorfirma Miterassa juhatuse liige Raivo Kraus. “Meie ettevõte leidis Endla Ärimaja näol endale komplekslahenduse nii jae- kui ka ärikliendi teenindamiseks kohapeal ning läbi interneti.”

Miterassa koondab Endla ärimajja kogu oma struktuuri, kuhu lisaks jaemüügile ning kaupade logistikale kuulub ka Sony Professional ja Harman Professional Solutionsi AV toodete distributisoon Batimaades ning Soomes.

Tallinna kesklinna kohta tavapärasest paremate parkimisvõimalustega Endla 16 ärimaja üüriedu näitab, et kvaliteetsele, hea asukohaga ja mõistliku hinnatasemega büroopindadele soovijaid igas turutsüklis ja isegi tihedas konkurentsis, kus valmib rohkem uusi ning rekonstrueeritud äripindu, kui turg vastu võtta suudab.

Pärast Endla 16 hoone pikaajalise kasutaja Telia väljakolimist tänavu kevadel alustas Kaamos Kinnisvara juba sel sügisel lõppevate renoveerimistöödega. Hoone kõik korrused ehk enam kui 4000 ruutmeetrit büroopinda üüritakse välja erinevas suuruses ettevõtetele. Kontoripinnad on avatud planeeringuga, siseruumides lisavad interjöörile avarust kardinad ja klaasseinad. Vajadusel saab kujundada terve korruse ühtseks toimivaks tervikuks, samuti on võimalik korruseid väiksemateks büroopindadeks liigendada.

Endla 16 juurde kuuluvas eraparklas on kokku 100 parkimiskohta. Hoones on olemas ka koolitusruumid ja lõunarestoran.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474