5. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raha otsas, renoveerimisel kriips peal?

Päevinäinud fassaadiga kortermajad otse Tallinna südames, Viru keskuse ja LHV panga peakorteri kõrval.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Kortermajade energiatõhusaks muutmist õhutanud KredEx peatas toetuste eraldamise, kuna raha sai otsa. Kahel järgneval aastal oleks vaja veel vähemalt 60 miljonit eurot.

Eile Tallinna suurfoorumile kogunenud korteriühistud tegid valitsusele ja riigikogule ühispöördumise, milles rõhutavad renoveerimistoetuse jätkumise olulisust, kuna varasemalt eraldatud renoveerimistoetuste raha on lõppenud, avaldas Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL).

"Teeme ettepaneku: tagada jätkusuutliku ja stabiilse toetusskeemi olemasolu elamufondi energiatõhusaks renoveerimiseks ning jätkata hästi sissetöötatud ning edukaks osutunud meetme teostamist läbi SA KredEx ja eraldada toetusskeemi rahastamiseks riigieelarvest 60 miljonit eurot kahel järgneval eelarveaastal," seisab korteriühistute ühisavalduses. "Eesti elamumajanduse jätkusuutliku arengu aluseks on olemasoleva elamufondi säilimise tagamine. Elamumajanduse arendamisel tuleb eelkõige lähtuda asjaolust, et ligi 97% Eesti elamufondist on eraomanduses. Põhirõhk peab jääma olemasoleva elamufondi säilitamisele ja kaasajastamisele, toetades omanikke vajalike investeeringute tegemisel."

Euroopa Liidu struktuurfondide toel eraldas KredEx korteriühistute rekonstrueerimistoetusteks 102 miljonit eurot. Praeguseks on KredExile laekunud 460 taotlust kogusummas 104 miljonit eurot ning toetuse eraldamine on lõppenud.

Korteriühistute suurfoorumit korraldab korteriühistute liit, mis asutati 1996. aastal. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil ning ühendab rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474