10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tärkav bürootrend - hübriidtelefonid

Tele2 juht Argo Virkebau tutvustab uut mobiilsidetehnoloogiat.
Foto: Äripäev
Superministeeriumi ühishoonesse kolinud ministeeriumid võtsid esimesena Eestis kasutusele laua-, mobiil- ja internetitelefonina toimivad juhtmeteta hübriidseadmed.

Hübriidtelefoni kasutajaid on praegu kokku ligi 700. Nad töötavad sotsiaal-, justiits- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis, avaldas Tele2. Veel selle aasta lõpuks jõuab uus tehnoloogia aga ligi 2000 riigiteenistujani.

Tele2 juhi Argo Virkebau sõnul jäävad töö- ja erakõnede eristamiseks nii-öelda ametlikud lauanumbrid alles, aga kuna kogu uus lahendus põhineb mobiili- ja VoIP tehnoloogial, ei ole kontorisse lauatelefone ega tülikaid juhtmeid enam vaja. Riik hoiab sellega ka hulga raha kokku.

Hübriidtelefonil saab kasutada nii arvuti, tava- kui ka mobiiltelefoniga ja seejuures on võimalik valida, kas kasutada helistamiseks mobiili- või lauanumbrit. Sissetulevat kõnet on võimalik vastu võtta kõigist seadmetest ning siingi on valikuid kolm.

Kui töötaja helistab näiteks kõrvaklappe kasutades lauaarvutist või tavatelefonilt, võib ta oma kohalt lahkudes suunata kõne ühe nupuvajutusega mobiilile või vastupidi ilma, et ühendus katkeks.

Virkebau rääkis, et kui kaasaegsetes büroodes loobutakse kindlatest töölaudadest, saab töötaja niimoodi enda laua- ehk töötelefoninumbri kõikjale kaasa võtta. Puhkeaja eristamiseks kasutatakse hübriidtelefoni puhul töönumbri vaigistamist, mis muudab kõne vastuvõtmise teatud ajavahemikus võimatuks. Töövälisel ajal tulnud kõne kohta saadetakse töötajale hiljem teavitus.

Hübriidlahendus toimib ühtlasi organisatsioonisisese sõnumirakendusena ehk chat’ina ning ühildub Outlooki kalendriga, kus näitab töötaja hõivatust.

Hübriidtelefon on Tele2 andmetel tavalisest internetitelefonist töökindlam, sest wifi või mobiilse interneti asemel kasutatakse kõneedastuseks tavalist mobiilsidet. Alates oktoobrist hakatakse hübriidtelefoni lahendust pakkuma ka teistele Eesti organisatsioonidele.

Tele2 võitis superministeeriumi ühishoonesse koliva nelja ministeeriumi ja nende allasutuste sideteenuste ühishanke. Operaatori sideteenuseid hakkavad kasutama majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, rahandusministeerium, justiitsministeerium ja sotsiaalministeerium. Lisaks ministeeriumitele võtavad Tele2 sideteenuse kasutusele nende ministeeriumite valitsemisala 32 asutust.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474