20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teehooldajad valmis, kuid võib tulla üllatusi

Volvo teehooldusmasin
Foto: Tariston
Ehkki teede talihoolde aeg algab ametlikult alles 1. novembrist, raskendavad ilmataadi vigurid liiklemist ja annavad praeguseks valmis sätitud hooldustehnikale aeg-ajalt tööd juba alates oktoobri teisest poolest.

Tasub meeles pidada, et igal hooldustasemel on omad ajamäärad, mille jooksul konkreetne tee peab olema vastavale hooldustasemele viidud. Ka kõige kõrgema tasemega põhiteedel, mis ühendavad Tallinna Tartu, Narva ja Pärnuga, võib halva ilma korral esineda tavapärasest raskemaid olusid.

„Inimestele tuleb reeglina iga talv üllatusena, kuid teehooldajale pakub juba oktoobrikuu keskpaik põnevust. Jälgime hoolega eelprognoose ning kui ilma poolt on ohtu, oleme ka valmis välja tulema,“ kommenteeris Taristoni juhatuse liige Peep Õun ettevõtte pressiteate vahendusel.

Teehooldaja sõnul kimbutab hilissügisel liiklejaid eelkõige nn must jää, mis on alati ootamatu ning seda võib esineda kus iganes. Seetõttu on jätkuvalt oluline ka mõistlik sõidukiirus ning liikejate endi tähelepanelikkus.

„Kahjuks on musta jää tekkimine Eesti ilmastikuoludes pea vältimatu,“ ütles Õun. „Tahan liiklejatele südamele panna, et olenemata teehooldustasemest tuleb tähelepanelikult jälgida teeolusid, mis võivad kiirelt muutuda.“

Seoses talihoolde aja lähenemisega on riigimaanteede aastaringse hooldusega tegelev Nordeconi tütarettevõte Tariston valmis seadnud kuni 60 täisvarustuses teehooldusmasinat. Ka lattu on varutud vajalik kogus puistematerjali. Ettevõte peab sõidetavana hoidma ca 2700 km teid Harjumaa, Keila, Järvamaa ja Hiiumaa piirkonnas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474