Tartu juurutab koristamisel lehepurustamist

Sügisene lehevedu on Tartus tänavu korraldatud nii, et paljudes kohtades ei koristata langenud lehti kokku ega veeta neid ära, vaid purustatakse kohapeal ja jäetakse lume alla.

„Tänavu on maapind tänu suurtele vihmadele üsna pehme, mistõttu võib lehtede äravedu haljasalasid kahjustada. Kuna teadlased ja rohelise mõtteviisiga inimesed soovitavad lehed jätta talveks maha, siis sel aastal ongi meil kavas seda rohkem praktiseerida,“ selgitas linnamajanduse osakonna haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf.

Tartu linnavalitsuse teatel koristatakse lehed kõnniteedelt ja kesklinna haljasaladelt ning kogu Toomemäelt ja selle nõlvadelt. Toomemäel tekib sügiseti paks puulehtede kiht, mis võib muru kahjustada ning ka lehtede purustamise korraldamine on mäekülgedel võimatu.

Linna teistel haljasaladel ja parkides on kavas lehed purustada ja talveks lume alla jätta. Mitmel haljasalal on Tartus juba aastaid sügiseti lehti purustatud ja see ei ole murule halvasti mõjunud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised