27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Partnerlus on rohkem, kui põrandapesu viis korda nädalas

Margus Välling
Foto: Helo Tamme, ISS Uus-Meremaa personalijuht
Paari aasta eest kaubandussektorist ISSi Baltikumi hankejuhi kohale asunud Margus Välling räägib Ärikinnisvara halduse konverentsil, mille eest kliendid kinnisvara korrashoidjale maksavad. Ta on veendunud, et partnerlus on rohkem, kui põrandapesu viis korda nädalas.

Margus Välling asus ISSi Baltikumi hankejuhi ametikohale aastal 2015. Kuna tal oli eelnev kogemus ostujuhtimise valdkonnast kaubandussektoris, viis Margus ISSis peagi ettevõtte ostuharjumustes ellu mõned muudatused. Esimese nelja kuu jooksul õnnestus tal osaleda ka ISSi jaoks uue teenuseliigi käivitamises ning vastava tarneahela loomises.

Alates tänavu kevadest vastutab Margus nii tarneahela juhtimise kui ka müügi eest. Margus peab ISSi viimase aja suurimaks saavutuseks haldus- ja hooldusettevõtte ning võtmeklientide vahelise suhte muutumist. ISS on selle käigus saanud võtmeklientidele pigem partneriks kui jäänud üheks paljudest tarnijateks.

Ärikinnisvara haldamise ostmine ja müümine on muutumises ning haldajatest on saamas kinnisvaraomanike ja kinnisvara kasutajate partnerid. Üha rohkem on märgata trendi, milles klient ostab midagi muud, kui vaid puhast põrandat ning teenuse osutaja müüb midagi muud, kui põrandapesu viis korda nädalas. Margus selgitab ärikinnisvara halduse konverentsil, mis see täpselt on, mida kliendid ostavad ja haldusfirmad neile müüvad.

Järgnev 2018. aasta tuleb raske kindlasti kõigile, kellel on tarvis kinnisvara teeninduse maailmale sarnaselt palju tööjõudu. See omakorda tähendab, et teenindusettevõtted peavad midagi ette võtma ning see saab kõigile ettevõtetele olema suur väljakutse. Samas teeb tööjõupuudus mõningad korrektuurid ja kliendid hakkavad pigem hindama teenuse jätkusuutlikust kui teenuse hinda. Margus usub, et ISSile tuleb 2018. aasta täis väljakutseid, aga kokkuvõttes kujuneb aasta edukaks.

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474