1. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: Ärikinnisvara halduse konverents 2017

Foto: Raul Mee
Tänavusel Ärikinnisvara halduse konverentsil andsid oma ala eksperdid kinnisvara haldamise ja hooldamisega tegelevatele ettevõtetele kiirülevaate sellest, mida peab konkurentsis püsimiseks silmas pidama.

Elavat tagasisidet said kõik esinejad ning teemad. Konverentsil osalenud üürikorterite haldaja Rene Kruusmann osaühingust Werbung tõi välja, et talle meeldisid esinejatest kõige rohkem IIZI Kindlustusmaakleri otsemüügi ja ärikliendi osakonna juht Kaido Konsap ja võlanõustaja Heete Simm.

„Kindlustusmaakleri ettekandest sain teada, et kindlustuslepingu sõlmides tuleb pöörata tähelepanu kindlustusriskidele ja tingimustele ning vajadusel neid muuta,“ selgitas Kruusmann ja lisas, „üürileandjana vältida võimalikku kahjunõuet üürnikule, loobuda kindlustusseltsi poolsest tagasinõudeõigusest. Pöörata tähelepanu, et ei oleks kindlustatud vaid oma vara, vaid ka enda töötajate või teenusepakkujate vara, mis asub kindlustataval pinnal.“

Simmi ettekande puhul pidas Kruusmann enda jaoks kasulikuks infoks seda, et tööandjad ei peaks häbenema ja vajadusel tuleks soovitada töötajail võlanõustaja konsultatsiooni minna. „Ei ole mõtet häbeneda. Õigeaegne tegutsemine aitab vältida võlgade suurenemist,“ märkis Kruusmann.

„Olen üürileandjana tegutsenud kümme aastat ja võlad on tekkinud vaid oma tegemata tööst,“ rääkis ta samas Kinnisvarauudised.ee-le.

„Üldiselt on nii, et kui tekib võlgnevus, annan sellest üürnikule teada ja uurin, milles probleem. Vahel on makseraskuse põhuseks lahkuminek elukaaslasest, kaotatud töö, perekondlikud põhjused või üürnikule laekumata arved. Üürnikuga tuleb suhelda ja välja pakkuda võimalik maksegraafik, teha hoiatuskiri, kasutada pandiõigust või lõpetada leping esimesel võimalusel ning otsida uus üürnik, et võlad ei saaks kasvada. See on hästi toiminud,“ tõdes Kruusmann.

Tänavusel Ärikinnisvara halduse konverentsil juhendas COBALTi advokaat Lembit Tedder, kuidas peaks kinnisvara haldaja võla tekkimisele reageerima. Ärikinnisvara puhul on võlgujäämine viimase aasta jooksul sagenenud ja sellest tulenevalt on sagenenud ka üürivaidlused.

Vaata toimunud konverentsi kava ja kõiki teemasid-esinejaid SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474