13. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid märkisid Mainor Ülemiste võlakirjad üle

2015. aastal viis Mainor Ülemiste juht Margus Nõlvak kinnisvaraarendaja võlakirjad Nasdaq Balti First North võlakirjaturule.
Foto: Andras Kralla
Mainor Ülemiste 10 miljoni eurose võlakirjaemissiooni esimese etapi mitteavalik pakkumine oli edukas ja märgiti 1,3-kordselt üle.

Ettevõte otsustas esimese etapi mahtu suurendada ülemärgitud summa võrra, 2,65 miljonini, teatas Mainor Ülemiste. Emiteeritavad võlakirjad lunastatakse aastal 2023. Esimese 2 miljoni eurose mitteavaliku pakkumise märkimise tähtaeg kukkus 6. novembril.

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak ütles, et nagu kahe aasta tagusel emissioonil, oli ka nüüd suur huvi kõigis kolmes Balti riigis: “Märgitud võlakirjadest 51% jäi Eestisse, 40% läks Leetu ja 9% Lätti ning märkijateks olid nii erainvestorid kui institutsioonid.” 48 investorist 15 omasid Mainor Ülemiste võlakirju ka eelnevalt.

“Eriliselt hea meel on mul selle üle, et meie linnakusse investeerivad ka meie enda töötajad, kes ostsid võlakirju ligi 10% ulatuses pakkumise summast,“ lisas Nõlvak.

Emissiooni järel esitab Mainor Ülemiste taotluse võlakirjade kauplemisele võtmiseks Nasdaq Balti börside alternatiivturul First North. Võlakirjaemissiooni teine etapp on planeeritud läbi viia järgmise aasta aprillis.

Mainor Ülemiste finantseerib saadud rahaga ettevõtte põhitegevust ja refinantseerib senised võlakirjad. Ettevõtte konsolideeritud käive oli 2016. aastal 5,7 miljonit eurot (2015: 5,1 miljonit), muud äritulud 1,8 miljonit eurot (2015: 0,8 miljonit) ning puhaskasum 6,4 miljonit eurot (2015: 5,5 miljonit). 2016. aastal investeeris ettevõte hoonete ehitusse ja seadmete parendamisse 16 miljonit eurot. Ettevõtte omakapital oli majandusaasta lõpu seisuga 84 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474