13. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ohtlikest kaevudest on vaja teatada

Sadeveekaev muutub vesi pinnase asfaldi alt ära uhub või kurikael luugi virutab.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Vandalismi, varguse või hooldamatuse tõttu ohtlikuks muutunud kaevudest ja muudest rajatistest tuleb teatada päästeala infotelefonile, kustkaudu otsitakse üles rajatise omanik.

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) ja Päästeamet tuletavad meelde, et katmata ja katkiste luukidega kaevudest ning muudest sarnastest ohtlikest rajatistest tuleb teada anda päästeala infotelefonile 1524. Esmase ohu kõrvaldamiseks peaks ohtliku rajatise avastaja märgistama ohuala olemasolevate vahenditega või piirama.

Tehnovõrkude kaevusid, vanu veevõtukaevusid, maa-aluseid mahuteid, keldreid ja punkreid ning muid sarnaseid rajatisi on üle Eesti väga palju. Seni ohutu rajatis võib muutuda ohtlikuks, kui on saanud kannatada vandalismi, varguse või ka hooldamatuse tõttu. Samuti võib vanemate rajatiste puhul puududa ülevaade nende asukohtast ning seisukorrast.

Infotelefonile helistajalt küsitakse andmeid rajatise asukoha määramiseks, rajatise tüüpi, milleks on nt kaaneta või katkise luugiga kaev, maa-alune mahuti, sisse kukkunud kelder vms ning objekti ohtlikkust hinnata aitavaid parameetreid nagu ava või augu sügavus ja läbimõõtu. Võetakse ka helistaja kontaktandmeid juhuks, kui tekib raskusi rajatise üles leidmisega.

Laekunud info ohtlike rajatiste kohta edastatakse kohalikule omavalitsusele, Tehnilise järelevalve ametile ja põllumajandusametile, mis selgitavad välja rajatise omaniku, võtavad temaga ühendust, paluvad ohu likvideerida. Vajadusel tehakse ettekirjutus ohutuse tagamiseks vajalike tegevuste kohta ning kontrollitakse ettekirjutuse täitmist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474