13. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia testib tarkade seadmete platvormi

Foto: Pixabay
Eesti ettevõte 1oT töötas välja uue põlvkonna tarkvaralise lahenduse seadmete võrguühenduse haldamiseks. Pärast Telias toimuvat testimist kavatseb arendaja laieneda globaalsele turule.

Tarkvaraettevõte 1oT teeb ülemaailmselt koostööd paljude mobiilside operaatoritega, koondades nende 2G, 3G ja 4G andmeside teenused ühele platvormile. Teenus võimaldab tarkadel seadmetel, nagu näiteks internetti ühilduvatel sõidukitel või tänavavalgustussüsteemidel saada 150 riigis töötav võrguühendus hõlpsasti ühest kohast ja ühe SIM-kaardiga. Lahenduse muudab eriliseks SIM-kaartide haldustarkvara, mis annab kiirelt kasvavale asjade interneti sektorile võimsa tööriista globaalsel turul.

Tarkvaralist teenusest testib praegu Balti riikide telekomiettevõte Telia oma klientide ja SIM-kaartide peal, edastas 1oT.

Pilootprojektis pakutakse valitud Telia klientidele ligipääsu 1oT Terminali nimelisele SIM-kaartide haldustarkvarale, mis võimaldab SIM-kaarte reaalajas ise kontrollida, näha täpset informatsiooni iga võrgusessiooni kohta, kuvada asukohta ning rakendada erinevaid mahulimiite ja teavitussõnumeid ülevaate saamiseks või üllatusarvete vältimiseks. Suurim väärtus peitub platvormi ühildumisvõimes teiste teenustega ja oskuses tekitada sünergiat.

Tarkvaraettevõtte 1oT asutaja ning tegevjuhi Märt Kroodo sõnul võimaldab SIM-kaartide iseteeninduslik haldustarkvara vähendada märkimisväärselt mobiilsideoperaatorite klienditeeninduse koormust, automatiseerida SIM-kaartide müügiahelat ning luua paindlikumaid ja targa seadme vajadusi arvestavaid hinnapakette.

Kroodo täpsustas, et tarkvara võimaldab turule tulla innovaatiliste lisadnväärtustega, nagu näiteks andmeanalüüsi tööriistad, lisaturvalisuse moodulid või tehisintellektil baseeruvad rakendused, mis aitavad mobiilse andmeside kasutust optimeerida.

Telia Eesti IoT valdkonna juht Toomas Kärner avaldas lootust, et 1oT SIM-kaartide haldustarkvara kasutuselevõtt soodustab uute tarkade seadmete loomist ja lihtsustab nende turule jõudmist.

Juba praegu toetub 1oT teenusele ca 30 000 peamiselt Kesk-Euroopas, Põhja-Ameerikas, Aasias ning Ida-Aafrikas paiknevat tarka seadet, nagu näiteks targad jalgrattad ja elektrivõrrid, logistika-sõidukite jälgimisseadmed, targa linna sensorid ning erinevad turvakaamerad.

Ettevõtte 1oT asutasid 2016. aasta alguses Rain Rannu, Märt Kroodo ning Marko Peterson. Pilootprojekt kutsuti ellu innovatsioonikiirendi VUNK raames, mis aitab leida väljakujunenud ning tihti konservatiivsele telekommunikatsioonisektorile innovaatilisi partnereid.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474