14. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstateGuru müüb esimest nurjunud laenu tagatist

Müügis oleva tagatisvara sisevaade
Foto: oksjonikeskus.ee
Kinnisvara ühisrahastusplatvorm EstateGuru teatas oma tegevusajaloo esimese ebaõnnestunud laenu tagatisvara müükipanekust. Ehitamisega pooleli maja asub Tallinnas Nõmmel.

Oktoobris lõppes EstateGuru platvormil Tallinnas Toome puiestee eramu 224 000 euro suurune arenduslaen, mille laenuvõtja ei suutnud õigeaegselt raha tagasi maksta. EstateGuru tegevjuht Mihkel Stamm ütles, et vastavalt kasutajatingimustele kuulutati välja avalik enampakkumine. Seda korraldab ning viib läbi kohtutäitur Risto Sepp.

Arenduslaenu eest võlgu olev Omale OÜ juht Urmas Labande on tuleviku suhtes optimistlik. "Miks siis kohe nii pahaga," imestas ta EstateGuru otsuse üle tagatisvara realiseerima asuda. Ta kinnitas Äripäevale, et kavatseb tagatisvara välja osta enne, kui kohtutäitur selle realiseerida jõuab. Labande lubas samas ja on ka varemgi lubanud, et maksab laenatud raha tagasi, kuid ei ole seda siiani teinud.

Tagatisvara alghind on 313 280 eurot ning oksjoni alguskuupäevaks on määratud 14. november.

Nõmme linnaosas 1577 ruutmeetrisel kinnistul paikneva 544,7 ruutmeetrise üldpinnaga lõpetamisjärgus eramu turuhind on ERI Kinnisvara hindamisakti kohaselt 440 000 eurot.

“Hea on see, et meie riskijuhtimismudel toimib ja investorite huvid on kaitstud. Kogu protsessi vältel on EstateGuru esindajad olnud laenuvõtjaga pidevas kontaktis, sealjuures on laenuvõtja väga koostööaldis ning tal on võimalus enne oksjoni lõppu oma võlgnevus kustutada ja kontroll vara üle taastada,“ kommenteeris Stamm.

Toome puiestee arenduslaen väljastati 28. oktoobril 2015 ning laenu finantseerisid 294 investorit. Selle tagatisteks on lõpetamisjärgus eramu Nõmmel, 6,26 ha ning 6,31 ha kinnistud Keila vallas.

EstateGuru on keskendunud lühiaajaliste kinnisvaraga tagatud ärilaenude vahendamisele. Laenusummad jäävad vahemikku 50 000 - 3 000 000 eurot ning võivad küündida kuni 75%-ni tagatisvara väärtusest. EstateGuru kasvab umbes 300% aastas ning on tänaseks kontorid avanud Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Ligi kolme tegutsemisaasta jooksul on vahendatud üle 200 kinnisvaralaenu enam kui 34 000 000 euro ulatuses. EstateGuru platvormiga on liitunud üle 8500 investorit enam kui 45 riigist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474