16. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Compakt Kinnisvaral suured arendusplaanid

Martin Lember
Foto: Äripäev
Tänavuses Kinnisvarafirmade TOPis teisele kohale tulnud Compakt Kinnisvara peab suuri plaane Peetri keskuses, Tallinnas Vabaduse väljaku ääres ja koostöös Tuule gruppi kuuluva majatehasega.

Küsimustele vastab Compakt Kinnisvara juhatuse liige Martin Lember.

Mida peate Compakt Kinnisvara edu saladuseks?

Omame selget ja pikaajalist visiooni oma tegevuse kohta ning panustame põhjalikult tootearendusse. Meil on pädev meeskond ning head koostööpartnerid.

Kui palju kinnisvara teil praegu arenduses, müügis või väljaüürimisel on? Aastaaruandes tõite välja, et Tihase tn korterid Tallinnas on müüdud, samas näeb kodulehelt päris palju vahenduspakkumisi.

Compakt Kinnisvara portfellis on erineva arendusfunktsiooniga kinnistuid. Oleme peagi alustamas Peetri aleviku keskel uue kontseptsiooniga keskuse rajamist, milles põimunud toitlustus, teenindus, tervishoid, kontorid, sport ja vaba aja veetmise võimalused. Keskuses hakkab olema üüritavat pinda ca 8000 ruutmeetrit.

Vabaduse väljaku teise arendusetapi ettevalmistamiseks oleme lähiajal kohtumas mitme rahvusvahelise arhitektuuribürooga, sh Zaha Hadid Architects. Tegemist on Tallinna lähiaastate ühe suurima eraarendusprojektiga, mille maht küündib paarisaja tuhande ruutmeetrini.

Projekteerimisfaasis on mõned korteralamud, mis kavandatud nii müügiks kui üürivoo objektidena.

Gruppi kuuluva majatehasega koostöös kavandame noortele peredele innovaatilisi elamuarendusprojekte.

Millistes piirkondades olete n-ö pikema positsiooni sisse võtnud?

Pikemad plaanid on meil Tallinna kesklinnas ja mere äärs. Peetri aleviku jätkuvale kasvule anname ka oma panuse.

Erinevalt paljudest teistest kortermajade arendajaist olete viimastel aastatel paralleelselt korterite müügiga ka neid välja üürinud. Miks sellise valiku tegite, kuidas see end n-ö õigustas?

Tegime reaalseid katsetusi ja ettevalmistusi täiemahuliste korterelamute üüriprojektide väljatöötamiseks. Tulemused on ületanud ootusi.

Kui suurt üürikorterite portfelli praegu omate?

Suuremad on alles tulemas.

Mida plaanite üürikorterite või üürikorterite portfelliga edaspidi teha?

Meile rahavoo objektid meeldivad, aga välistatud ei ole ka müük.

Kinnistusregister näitab, et ühes varasemas arendusprojektis, aadressil Pärnu mnt 271 ehk projektis Coffee & Cognac, on mitmed korterid veel Compakt Kinnisvara omandis. Kas selle projekti korterid, mis ei ole müüdud, on praegu kõik välja üüritud?

Compakt Kinnisvara omandusse on seal tänaseks jäänud veel vaid mõned korterid. Enamuses nendest on üürilepingud lõpetatud ja need on müügis.

Milliseks kujunevad Compakt Kinnisvara majandustulemused 2017. aasta kokkuvõttes?

Palju on ettevalmistusfaasis projekte, täpsemalt räägiks siis, kui need on arendusvalmis.

Mida prognoosite kinnisvaraturule 2018. aastaks?

Valjuhäälse ennustamisega me ei tegele.

Kinnisvarafirmade TOP on viimane kolmest kinnisvaraTOPist, mida Äripäev igal sügisel eelneva majandusaasta tulemuste põhjal avaldab. Kinnisvarafirmade koondarvestuses kuulub tänavu esikoht Ülemiste Centerile, teisele koha võttis sisse Compakt Kinnisvara ja kolmandale kohale tuli Bonava Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474