Hinnabuum suunab ostjaid eramuturule

Tarvo Teslon
Fotol Postimehe kontserni kuuluva kv.ee juht Tarvo Teslon

Kuigi majade hinnad kasvavad kõigis maakondades, eelistavad suuremate korterite vajajad sama raha eest osta endale endiselt oma maja.

Eesti suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE pakuti oktoobris müügiks kokku 2858 maja, mida on 9% vähem kui mullu oktoobris. Samal ajal on müügipakkumiste hinnad pea kõigis maakondades kasvanud.

"Kuna korterid on viimastel aastatel kõvasti kallinenud, muutub koduostjaile maja kasuks otsustamine üha lihtsamaks," kommenteeris KV.EE juht Tarvo Teslon. Samal ajal lükkavad majaomanikud müüki edasi lootuses, et hinnaralli jõuab ka nendeni. “See turg on praegu nagu kummipael, mida ühelt poolt pingutab ostjate nõudlus, teiselt poolt müüjate tõrksus," lisas Teslon.

Turu aktiivseimas ja suurimas piirkonnas ehk Harjumaal on majade müügipakkumiste hinnad tõusnud 3%. Harjumaa majade ruutmeetri eest küsitakse 1317 €/m². Samas suurusjärgus hinnatõusu läbisud ka Tartu maakonna majade müügipakkumised, kus ruutmeetri eest küsitakse keskmiselt 989 eurot.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised