1. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõlas stardipauk kauplemisele EfTENi aktsiatega

Viljar Arakas
Foto: Andras Kralla
Alternatiivse investeerimisfondi EfTEN Real Estate Fund III aktsiatega saab Tallinna börsil kaubelda alates 1. detsembrist. Aktsia hind ei ole esmaemissioonile (IPO) tavapäraselt stabiliseeritud.

“Me ei kasuta IPOde puhul tavaks olevat aktsiahinna stabiliseerimise mehhanismi, mis kaitseb aktsia hinda langemast alla emissiooni hinna,” ütles EfTEN Real Estate Fund III juht Viljar Arakas hiljutises pressiteates, selgitades oma usku, et praegused aktsionärid ei kavatse börsile minekuga tähtajatuks muutunud investeeringust väljuda, kui hind on alla puhasväärtuse ehk 14 eurot aktsia kohta. Kindlust lisab Arakase sõnul fakt, et seni on järelturul toimunud vaid üksikud tehingud ja nii IPO kui ka kevadel vaid senistele investoritele suunatud pakkumine märgiti kordades üle.

Börsidebüüdi teinud EfTENi kinnisvarafond tegi esimesel päeval märkimishinnaga võrreldes korraliku 13% tõusu, kirjutas Äripäev. Loe EfTENi börsidebüüdist ja vaata pildigaleriid SIIT.

EfTEN Real Estate Fund III aktsiate esmaemissioon, mille laeks seadis fondivalitseja 3,5 miljonit eurot, lõppes 10. novembril ja märgiti üle 5,7-kordselt. Rahalises mahus laekus märkimiskorraldusi 21 miljoni euro eest. Fondi investorite arv suurenes emissiooniga 300-lt kuni 2000-ni.

Emissiooniga kaasatud kapital suunatakse töös olevate investeeringute valmis ehitamiseks vastavalt fondi investeerimispoliitikale ning kavandatava Tähesaju Hortese arenduseks. Lisaks avatakse 14. detsembril külastajatele uus Laagri Selver.

EfTEN Real Estate Fund III investeerimisstrateegia kohta ütles Arakas, et praegu on raske öelda, milline on fondi varade koosseis viie aasta pärast. “Võin vaid kinnitada, et fondi strateegia püsib muutumatuna ja fondivalitseja, EfTEN Capital AS, ei asuta kunagi konkureeriva äristrateegiaga fondi,” märkis ta.

“Jätkame oportunistliku ja väärtust lisava strateegia viljelemist, otsides kõrgema tootlusega väiksemaid objekte, ei pelga arendamist ning vaatame ka väljapoole pealinnu. Teeme kindlasti uusi investeeringuid ka edaspidi ega välista samas ka müüke, kui pakkumine on atraktiivne,” täpsustas Arakas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474