Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maa-ameti aadressiteisendajast leiab uued postiaadressid

Foto: Maa-amet
Maa-amet paneb südamele, et tänavu tuleb jõulu- ja uusaastatervitusi postiga teele saates olla aadressidega eriti tähelepanelik, sest haldusreformiga muutus üle poole miljoni aadressi.

Aadresse saab kontrollida Maa-ameti geoportaalis oleva aadressiteisendaja abil, kus vana aadressi alusel saab leida uue aadressi, ja vastupidi. Aadressid on kuvatud koos sihtnumbriga.

„Haldusreformiga muutus üle poole miljoni aadressi, neist ligi 300 000 on elu- ja töökoha aadressid. Maa-ametil on aadressiandmete süsteemis kõik vajalikud muudatused tehtud, nii etjõulukaardi saatjad saavad enne heade soovide teele panemist nii aadressid kui ka sihtnumbrid Maa-ameti aadressiteisendaja abil üle kontrollida,“ ütles Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits.

Eriti tähelepanelik tuleb olla nende piirkondade aadressidega, kus toimusid omavalitsuste liitmised. Sealjuures Haapsalu, Paide, Tartu, Pärnu ja Narva-Jõesuu on samanimelisena esindatud nii omavalitsuse kui asustusüksusena. Aadressi osas tähendab see, et uutes ametlikes aadressides kordub sõna „linn“ kaks korda.

Näiteks:

Tartu Ülikooli Raamatukogu

W. Struve tn 1

Tartu linn51003 Tartu linnTartu maakond

Linna nime üldjuhul tavasuhtluses ei ole vaja dubleerida, kuid ametlikes asjaajamistes on see paraku hädavajalik, sest endise Tartu omavalitsusliku linna piirides on nüüd asustusüksus ehk omavalitsuse sisene linn (asula). Samuti hakatakse mõne küla aadressis nimetama linna, teatas Maa-amet.

Näiteks:

Eesnimi Perekonnanimi

Talu nimi

Valgeranna küla88326 Pärnu linnPärnu maakond

Kontrolli aadressi Maa-ameti geoportaali avalehel: geoportaal.maaamet.ee

Täpsem teave 2017. aasta haldusreformi muudatuste tehnilistest üksikasjadest aadressiandmete süsteemis on samuti leitav Maa-ameti geoportaalist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474