Uus kiirkoolitus kinnisvarakahju vältimiseks

Kohtueksperdina vaidlusi lahendav vara hindaja Karin Lapp räägib jaanuaris toimuval kinnisvarauudised.ee veebiseminaril, kuidas kinnisvara eksperthinnangutest kriitilise tähtsusega infot üles leida.

Eksperthinnang, mida rahvakeeli nimetatakse endiselt hindamisaktiks, koosneb paljudest standardiga ette nähtud osadest. Koolitus annab ülevaate sellest, kuidas kinnisvarahindaja riskikohtadele tähelepanu juhib ja aitab hindajate kasutatavast erialakeelest aru saada.

Võõrad terminid, isegi kui need kannavad karmi sisu, tunduvad tavalistele kinnisvaraomanikele, kinnisvara ostjatele ja ka väikeinvestoritele paljulubavatena. Näiteks, kui kinnisvara ei vasta kaasaegsetele nõudmistele või tehingu rahastaja ootustele või on ette näha, et vara ei suudeta mõistliku aja jooksul müüa, on hindaja reeglina selle eksperthinnangus ühel või teisel moel välja toonud.

Paraku näitab elu, et kinnisvaraga seotud otsuste tegemisel jäetakse oluline info sageli tähelepanuta.

Püüame veebiseminaril vastata küsimusele, kuidas leida eksperthinnangust üles just seda kriitilise tähtsusega infot, mille kahe silma vahele jätmine võib hiljem osutuda saatuslikuks, tuua kaasa suurt majanduslikku kahju ning varalisi vaidlusi.

Veebiseminar annab vajalikku teavet nii kinnisvaraomanikele, kinnisvara ostjatele, müüjatele kui ka rahastajatele, sh ühisrahastuses oma sääste paigutavatele inimestele. Kasulikku infot saavad ka kõik need, kes plaanivad kinnisvara arendada või on üht-teist juba ette võtnud ning omal nahal kogenud, kuid soovivad teadmisi täiendada ning kulukaid vigu vältida.

Veebiseminari kestel on võimalik esitada lektorile küsimusi. Ühtlasi on veebiseminar registreerunud osalejatele järelkuulatav nädal aega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised