30. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeinvestori unistus - nutikodud massidesse

Kalle Aron näitab Scandiumi kontorisse paigaldatud nutikodu seadmeid
Foto: kinnisvarauudised.ee
Minu unistus on, et nutikodud jõuaksid massidesse, räägib Scandium Kinnisvara arendusjuht Kalle Aron.

Ta ostis omal ajal koos Jaak Roosaarega Endoverilt portsu kortereid Stroomi residentsi, et neid välja üürida ning üürikortereid on veel mujalgi. Nii kogesid noored mehed omal nahal, et üüriportfelli haldamine ning õiglaste, täpsetel tarbimisnäitudel põhinevate arvete esitamine on probleem.

Kui tahad orienteeruda selles, millised riskid targa maja seadmetega kaasnevad ja mida tuleb kas kinnisvaraarendaja või targa maja kasutajana küsida, tule ning kuula 13. veebruaril 2018 Grant Thornton Balticu Baltikumi riskijuhtimisteenuste valdkonna juhti Siiri Antsmäed.

„Targa maja lahendused on sageli innovaatilised. Iga innovatsiooni juures ja eriti IT tehniliste lahenduste korral on oluline selle testimine ja talitluspidevuse tagamine,“ ütleb Antsmäe. Oma ettekandes käsitleb ta riskiahelat arendaja–ehitaja–kinnisvarahindaja–halduri–ostja vaatest.

Vaata konverentsi kava ja registreeru SIIT.

Aron ütleb, et üürikorterite haldamine põhjustab Scandiumile tõsist peavalu ja tehnoloogia kasutamisega soovitakse seda maha võtta. “Majale tuleb kaugloetavad mõõdikud panna nii elektrile kui ka veele. Nii saab alati andmed kätte, ei pea üürnikele kuu lõppu ja näitude esitamise vajadust meelde tuletama.”

Vana hoone muutumine

Scandium ehitab Mustamäele vanast telefonikeskjaamast investeerimistoodet, mis sobib väikeinvestoreist omanikele ning tudengest üürnikele. Vanal, täiesti ilmetu tellisfassaadiga telefonikeskjaamal on nüüd moodne nimi – SpaceCube. Kuid nimest olulisemaks võib pidada uut sisu. Pärast täielikku renoveerimist ei oma hoone mitte ainult uut fassaadi, vaid viitab nimega pigem tehnoloogilistele lahendustele.

Maja haldamisel hakkavad väikeinvestoreid abistama MeasureWay kauglugemissüsteem ja sealseid elanike Homematic IP nutikodu seadmed. Kauglugemissüsteemi hoitakse käigus teenusena. Maja peale tuleb maksta teenusepakkujale Hoiame Kokku Grupile 30 eurot kuus, mis omakorda tagab, et kõikide korterite vee ja elektrinäidud liiguvad automaatselt otse ühistu raamatupidajale või maja haldurile.

“Haldamine läheb odavamaks ja lihtsamaks,” rõõmustab Aron. Ta on välja arvestanud, et sellise suure nutikodu rajamine on tegelikult odavam, kui räägitakse ja läheb arendajale maksma vaid 15 eurot pluss käibemaks ruutmeetri kohta. Aron katsetab nutikodu seadmeid juba mõnda aega Scandium Kinnisvara ja neid ehituse vallas sekundeeriva Starki ühiskontoris Tehnopoli Küberneetikamajas Akadeemia teel.

Katsetused Scandiumi kontoris

Radiaatorite külge on paigaldatud kaks valget digitaalset radiaatori termostaati ja seinal asub seinatermostaat, mis hoiavad omavahel raadiovõrgus suheldes temperatuuri soovitud tasemel, reageerides seejuures nii uste kui ka akende avamisele. Laes on HomematicIP nutikodu suitsuandur ning kapi otsas liikumisandur. Aknalaual, otse Telia ruuteri kõrval, ilutseb keskseade.

Hoiame Kokku Grupi juhatuse liige Kristjan Kookmaa on optimistlik, ta lubab kuni 50%-list energiasäästu. Selle ettevõtte insener on TTÜ-s valminud lõputöö raames välja arvutanud, et vannitoa elektripõrandaküttelt saab kokku hoida kuni 250 eurot aastas ja ainuüksi ruumipõhised küttegraafikud annavad hinnavõitu 150 eurot aastas.

Graafikud tähendavad, et kinnisvaraomanik seadistab soovitud temperatuurid kellaajast ja päevast sõltuvalt, igapäevastele elurutiinidele vastavalt. Magamise ajaks võib kütet paari kraadi võrra alandada, kodust lahkudes aga võiks alandus olla 4-5 kraadi. Rusikareegel on seejuures, et ruumide üleskütmine nullib kahe-kolme tunni säästu. Graafikute tegemine esipõrandaküttele rahalist võitu ei anna, kuna reageerimiseaeg on liiga pikk.

Tuima töö vähendamise eeldused

HomematicIP nutikodu sisseseadmine vajab vaid elektritoidet ja kaabliga internetti. Mööda ruume on laiali paigaldatud erinevaid tarku seadmeid. Praeguseks on tootevalikus üle 50 erineva otstarbega seadet, millest kõiki saab süsteemi lisada ka hiljem, kui kodu on valmis või nutikuse soovid on suurenenud.

60-ruutmeetrise korteri seadmed saab kätte 500-600 euroga, hind sisaldab seejuures ka kasutaja koolitust. Tasub tähele panna, et mida rohkem tube, seda rohkem seadmeid n-ö stardikomplekti kuulub. Igal väikesel targal seadmel on oma ID-aadress ja nimi, seadmed suhtlevad omavahel raadiovõrgus. See tähendab, et täiendavaid kaableid ei ole ruumidesse vaja.

Kui radiaatoril on varasemast manuaalne termostaat juba olemas, saab seda ühe kiire liigutusega maha keerata ja digitaalse nuti-termostaadiga asendada. Paigalduse käigus ei hakka seejuures torust purskama, naerab Aron ja demonstreerib, kuidas telefoni äpi kaudu juhitav Homematic termostaat maha käib ja mis selle sees on.

Mis on targa seadme sees?

Iga nutiseadme taga või sees on QR-kood ning patarei. Tootja on lubanud, et tavalised AA-patareid peavad nutiseadmetes vastu 2,5 aastat ja spetsiaalsed patareid nutikatel suitsuanduritel 10 aastat. Mobiiltelefonides töötavad HomematicIP nutiseadmed samanimelise äpi vahendusel, kus saab nii energiakasutust optimeerida, valgustust ja kardinaid juhtida, termostaadile lapselukku peale panna või saada infot uste-akende anduritelt ning ruume valve alla panna.

Hoiame Kokku Grupp on nutikodu seadmeid on paigaldatud praeguseks juba sadadesse hoonetesse erinevatel suurobjektidel. “Halduse odavamaks ja lihtsamaks saamise eelduseks on kauglugemissüsteem,” asub Aron kirjeldama SpaceCube plaanitavat. SpaceCube oleks Hoiame Kokku Grupile kümnes objekt ja Scandium Kinnisvara veel turule tulemata Rähni 4 korterelamu üheteistkümnes.

Maja projekteerimisel tuleb arvestada, et oleks, kuhu mõõdikuid panna, räägib Kalle Aron. Püstaksüsteemis ehitatud torustikule ei saa personaalseid küttemõõdikuid paigaldada. Vanema kortermaja veemõõtjate asendamisel kujuneb kaablivaba kaugloetava mõõtja hinnaks ligikaudu 100 eurot. Samas, kui vana mõõtja asub köögis metallist kraanikausikapi sees, on juba ette teada, et sealt ei saa digimõõtjaga andmeid kätte.

Tulevik: andmed kohe graafikutesse

MeasureWay kauglugemissüsteemi keskseade saadab andmed HTTPSi ehk krüpteeritud kanali kaudu Zone serveris asuvasse andmebaasi, mis on dubleeritud ka ühes rahvusvahelises pilves. Hoiame Kokku Grupp edastab praeguste klientide raamatupidajatele igakuiselt näidud Exceli formaadis. Ka haldurid ise saavad Exceli tabeleid uurida ning analüüsida, kui peaksid seda vajama.

Lähiaastatel liiguvad nutikodu tarbimisandmed otse raamatupidamistarkvarasse, kus arvete genereerimine käib automaatselt. Hoiame Kokku Grupp lubab andmeid mõtestada omapoolsete täiendavate soovitustega, kuidas energiatarbimist ning kulusid veelgi vähendada. “Teeme sellise graafilise lahenduse, kui meil on juba 500+ korterit või 40 000+ ruutmeetrit äripinda,” räägib Kookmaa.

Probleemiks on, et kui tavaline veearvesti maksab 15 eurot, siis kaugloetav veemõõdik umbes 50 eurot. Üks korteriühistu arvutas välja, et MeasureWay kauglugemissüsteemi paigaldamine läheb neil koos kaabelduse ja värviparandustega maksma 350 eurot korteri kohta. “Diil jäi katki,” kirjeldab Kookmaa.

Pensionärid hääletavad maha

Üsna sage põhjus, miks kortermajades omanikud hinna kõrval veel kaabliga kauglugemissüsteemi kasutuselevõtu vastu on, tundub samas väga kummaline. Nimelt, arvesti otsa ühendatavat kaablit ei ole kuhugi vedada, üle värvitud seina või tapeedi ei lubata, kaablikanal puudub. Juhtmevaba kauglugemissüsteem on aga veelgi kallim.

“Me ei tegele seetõttu vanemate kortermajadega. Oleme umbes 20-le pakkumised teinud ja kulutanud igaühe puhul kohtumisteks umbes kolm tundi, kuid mitte ühestki ei ole asja saanud,” põrutab Kookmaa vastuseks küsimusele, kas mõni väga tubli korteriühistu võiks enda majandatava suurema elamu samuti nutimajaks muuta. “Üks tund kõigi aega on ka kellegi raha,” kommenteerib ta fakti, et korteriühistud majandavad paljudes asjades vabatahtlikkuse alusel ja seni, kuni tasuta või pool-tasuta jooksjaid leidub, hääletab vanem põlvkond kõik noorte nutiettepanekud maha.

Haldust lihtsustava MeasureWay kauglugemissüsteemi saamiseks peab seega olema kas avaliku-, büroo-, tootmise-, laohoone, uue kortermaja haldaja, arendaja või omanik. Sobivad ka sellised uuemad kortermajad, kus on kaablid ning kaugloetavad mõõdikud juba olemas või ka ühele omanikule kuuluvad vanemad, terviklikult renoveeritavad kortermajad.

“Lisandväärtust mitte loova töö, sh näitude käsitsi korjamise aeg hakkab ümber saama ning tuleb haarata kinni kaasaegse tehnoloogia võimalustest, mis tõstab efektiivsust ja annab inimestele võimaluse tegeleda mõtestatud tegevusega,” võtab kokku Kristjan Kookmaa kauglugemissüsteemi ja nutikodu teema.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474