Pangad suruvad paberilt müüma

Peep Sooman
Peep Sooman

Hobiarendajad peavad enne pangalaenu saamist paberilt müüma isegi kuni 50% plaanitud kortereist, avaldas Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

„Oleme olnud tunnistajaks, kus pank nõuab arendajalt enne arenduslaenu väljastamist poolte korterite võlaõiguslike lepingutega katmist, mis käib igapäevaselt teises valdkonnas tegutsevatele väikearendajatele selgelt üle jõu ja sunnib projekti määramata ajaks külmutama,“ ütles Sooman.

Pikaajaliste ja tugeva referentsiga kinnisvaraarendajatel ei ole Soomani sõnul veel finantseerimisprobleeme olnud. Kommertspangad peavadki aga valvama, et vastutustundetud hobiarendajad ei tekitaks turul ülepakkumist.

Aasta lõpu seisuga on Harjumaal müügis 121 erinevat korteriarendusprojekti kokku enam kui 2500 vaba korteriga. Nende uusarendusprojektide maht, kuhu pangad laenu ei anna, võib ulatuda ligikaudu 1000 korterini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised