15. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebiseminar korteriomandi uutest reeglitest

Notarid Merle Saar-Johanson ja Tarvo Puri selgitavad 14. märtsil toimuval veebiseminaril korteriomandite moodustamise uusi reegleid.

Veebiseminar annab kinnisvaraarendajatele, majade renoveerijatele, korteriomanikele, samuti investoritele ja kinnisvara vahendajatele informatsiooni uutest korteriomandi moodustamise reeglitest.

Registreeri end SIIT.

Lektorid räägivad praktikas tõusetunud korteriomandite moodustamise probleemidest ning jagavad soovitusi, millele varasemast enam tähelepanu pöörata.

Nagu teame, jõustus 2018. aasta 1. jaanuaril täies mahus korteriomandi- ja korteriühistuseadus. See muutis ka korteriomandite moodustamise reeglid.

Mõned olulisemad teemad, millest veebiseminaril tuleb juttu:

-        Miks alates 2018. aastast ei ole korteri üldpind kinnistusraamatus nähtav?

-        Uued nõuded korteriomandi plaanile - kes väljastab, kes kinnitab?

-        Rõdu, terrass, veranda, lodža – kas kuulub korteri üldpinna sisse?

-        Mis oli kasutuskord (kuni 2017) ja mis on erikasutusõigus (alates 2018)?

-        Mis saab kasutuskorrast?

-        Kuidas käib parkimiskoha ost-müük?

Veebiseminari kestel saavad registreerunud osalejad lektoritele küsimusi esitada. Seminar on neile nädala jooksul ka järelkuulatav.

Merle Saar-Johanson on töötanud Võru maakohtus kohtu konsultandina 1995-1997 ning Notarite Koja kanditaaditeenistuses 1997-1999. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ning alates 2000. aastast tegev notarina. Lisaks on Merle Saar-Johanson praegu ka Notarite Koja juht.

Tarvo Puri on lõpetanud Tartu Ülikooli Õigusteaduskonna ning on töötanud Tartu notaribüroos juristina ning notari asendajana 1995-2000 ja Tallinnas aastatel 2000-2003. Alates 2003. aastast töötab Tarvo Tallinnas notarina. Lisaks oli ta aastatel 1995-2008 Notarite Koja eestseisuse liige ning 2014-2017 Notarite Koja esimees.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474