20. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink võttis kasutusele targad andurid

Tallinki spaahotell
Foto: Äripäev
Tallink Spa & Conference Hotel hakkas üleriigilise asjade interneti (IoT) lahenduse Connected Baltics abiga mõõtma spaa vee- ja õhukvaliteeti reaalajas.

Kvaliteediseire on üles ehitatud Sigfoxi IoT-tehnoloogiale, avaldasid Connected Baltics ja Tallink ühises pressiteates.

"Tänu Sigfoxi tehnoloogiale suudame andmeid analüüsida reaalajas, mis aitab ennetada probleemide tekkimist, vältida seisakuid ja välja arendada uusi võimalusi,” kommenteeris Tallink Spa & Conference Hotel’i tehniline juht Riho Klettenberg.

“Kogu projekti protsess vajaduste määramisest seadmete kasutuselevõtmiseni oli väga kiire,” kommenteeris Connected Baltics müügijuht Silver Kalmus, kelle sõnul on erinevate sektorite jaoks Eestis saadaval üle 300 Sigfox IoT-seadme.

Sigfoxi andurid saadavad lühikesi sõnumeid kulutõhusal ning energiasäästlikul viisil, mis võimaldab tehniliste ja hooldustöödega tegeleval personalil Tallinki neljal basseinide hooldussüsteemil reaalajas silma peal hoida ning vajadusel kohe sekkuda.

Tallinkis kasutatav andur Riiot "Blue" on nutikas basseinide analüsaator, mis sai CES 2017 tehnikamessi auhinnakomisjoni tunnustuse. Nutiseade aitab mõõta pH-d, vee temperatuuri, aktiivse kloori taset ja juhtivust. Õhukvaliteedi mõõtmiseks kasutab Tallink Connected AirWits andureid, mis on erakordselt kauakestva akuga juhtmevabad temperatuuri ja niiskuse seireseadmed.

Connected Baltics arendab ja müüb Sigfoxi LPWA võrgulahendusi. Sigfox on praegu juhtiv IoT võrguteenuste osutaja 45 riigis.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474