26. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas vältida tulekahjusid?

Foto: Pixabay
Ilmateenistus lubab lähipäevil senisest veel külmemaid öid. Külmakraadide kasvades suureneb hüppeliselt ka tulekahjude ja tules hukkunute arv, hoiatas Päästeamet.

Kahe aasta eest aset leidnud suure külmalaine ajal hukkus tulekahjudes kolme nädalaga 11 inimest. Traagiliste tagajärgedega õnnetuste vähendamiseks külastavad päästjad juba teist aastat kodusid ja patrullivad põlenguohtlikes piirkondades, kontrollitakse ka mahajäetud hooneid. Ühtlasi jagatakse kohalike omavalitsuste ja korteriühistute vahendusel tuleohutusalaseid nõuandeid.

22. märts 2018

Väldi ülekütmist

Kütmisel soovitame järgida põhimõtet - korraga vähem, aga sagedamini. Ahju, pliidi ja kamina läheduses ei tohi olla mööblit, vaipu, küttepuid, pappkarpe ega muid kergesti süttivaid esemeid. Hoolega peab jälgima, et siibrit ei suletaks liiga vara.

Ära koorma elektriseadmeid üle

Kui lisasoojuse saamiseks on vaja lülitada sisse elektrilisi radiaatoreid või soojapuhureid, tuleb seda teha mõistlikult, et elektrisüsteemi mitte üle koormata. Soojapuhureid ja radiaatoreid ei tohi riideesemetega kinni katta.

Hoidu torude sulatamisest lahtise tulega

Korralikult soojustamata torude jäätumine on sage probleem. Torude külmumist saab vältida lisaisolatsiooniga. Jäätunud torusid ei tohi sulatada lahtise tulega, näiteks leeklambiga. Jäätunud torude sulatamiseks soovitab Päästeamet kasutada soojakaableid või järelevalve all olevat soojapuhurit.

Kontrolli suitsuanduri korrasolekut

Elusid päästab ainult töökorras suitsuandur. Testi, kas sinu suitsuandur töötab. Vajadusel vaheta anduri patarei ja pühi seadmelt tolm.

Märka abivajajaid

Aita vajadusel üksi elavaid sugulasi ja naabreid, et ka nende kodu oleks soe, kuid tuleohutu.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474