Arendajatel on oodata uusi kohustusi

Tallinna elanikkond kasvab eeskätt kesklinna ja mereääre hoonestuse tihendamise arvelt, kus teede läbilaskevõime ning sotsiaalne infrastruktuur on ammendunud. Sestap on arendajatel oodata uusi kohustusi ning autoga edaspidi kõikjale enam ei pääse.

Juba käima lükatud ja perspektiivseid suuri kinnisvaraarendusi silmas pidades kasvab järgnevatel aastatel pealinna elanikkond eeskätt kesklinna ja mereäärse ala arvelt, rääkis linnapea Taavi Aas linnaplaneerimise ameti korraldatud kiirkonverentsil.

Lisaks Kopli liinide arendamisele on suured plaanid seotud ka Paljassaare poolsaare sadama-alaga. Suurimad elanikkonna juurdekasvu piirkonnad saavad lähiaastail olema just kesklinn ja mereäärne ala.

Väljakujunenud teedevõrk on kesklinnas ammendanud läbilaskevõime ja seetõttu tahab linnavalitsus linna südant võimalikult autovabaks muuta. Sõidukijuhid peavad arvestama, et südalinnas liiklemine läheb nende jaoks raskemaks, sest eelised antakse ühistranspordile ja kergliiklusele.

Muudatuste üheks näiteks on Narva maantee ja Pärnu maantee algusest ja Viru ringist kujundatav nn Peatänav. Transiitliikluse ümbersuunamise üheks näiteks on Reidi tee, ent ka kavandatav Väo liiklussõlm ning nn väike ringtee ümber Ülemiste järve.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikovi hinnangul kasvab pealinna elanikkond järgneva 10-15 aasta jooksul veel 25 000 kuni 50 0000 elaniku võrra. „See tähendab, et lisandub 10 000 – 20 000 peret,“ märkis Novikov arenduspiirkondade sotsiaalsest infrastruktuurist kõneldes. Edaspidi paneb linnavalitsus arendajaile kohustuse hakata välja ehitama ka lasteaedu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised