19. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendajad täpsustavad kaubamaja projekti

Illustratiivne pilt uuest Tallinna Kaubamajast
Foto: Tallinna Kaubamaja
Tallinna Kaubamaja Kinnisvara ja MSI Grupp esitasid Tallinna linnavalitsusele taotluse kehtivaid detailplaneeringuid täpsustavate projekteerimistingimuste saamiseks.

Gonsiori tn 2/Rävala pst 6 kinnistute uushoonestamise projekteerimistingimuste taotlus tugineb kehtivatele detailplaneeringutele ja Kaubamaja kvartali rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võidutöö „City Break“ lahendusele, avaldas Tallinna Kaubamaja.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara juht Peeter Kütt märkis, et projekteerimistingimuste saamine on järgmine oluline etapp uue kvartali loomisel. „Projekteerimistingimuste taotlemise eesmärk on täpsustada detailplaneeringuid, et ehitada Kaubamaja kvartalisse mitme eraldi hoone asemele üle kahe kinnistu ulatuv ühtne, silmapaistev, esinduslik, logistiliselt hästi toimiv ning arhitektuurselt ja linnaehituslikult terviklik hoonestus,” selgitas Kütt. “Projekteerimistingimused võimaldaksid ellu viia arhitektuurivõistluse võidutöö ja kindlasti tõstaks selline tähelepanuväärne arendus kogu südalinna piirkonna atraktiivsust.“

Ühe olulise muudatusena soovib Tallinna Kaubamaja eelistada neid ümbritsevas tänavaruumis jalakäijaid ning on teinud ettepaneku jalakäijatele mõeldud alade laiendamiseks Kaubamaja tänaval ja Laikmaa tänaval muu liikluse arvelt. Õhtlasi viiakse kõik tänaval asuvad parkimiskohad maa alla.

Kaubamaja kvartali arhitektuurivõistlus viidi läbi arendajate koostöös Tallinna linnaplaneerimise ameti ja Eesti arhitektide liiduga ning võistluse tingimused läbisid eelnevalt ka avaliku arutelu. Võidutöö autoriteks on Jaan Kuusemets, Erko Luhaaru, Anne Vingisar, Jose De la Pe?a Gómez Mill?n, Jose A Pavón Gonzalez ja Myriam Rego Gómez arhitektuuribüroodest DAGOpen OÜ ja BAKPAK ARCHITECTS S.L.P.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474