21. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV lõi uue kinnisvarasse investeeriva fondi

Reklaam LHV kontori seinal.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Juba varem üürimajadesse panustanud LHV lisas oma aktiivselt juhitud pensionifondide nimistusse uue, kuni 100% Eestisse investeeriva pensionifondi LHV Pensionifond Eesti.

Eesti jaoks ainulaadse investeerimisstrateegiaga pensionifond on tugevalt seotud ühe piirkonnaga – Eestiga. Sobivate investeeringute korral paigutab fond kuni 100% varadest Eestisse, investeerides nii aktsiatesse, võlakirjadesse, kinnisvarasse kui ka teistesse fondidesse. Arvestades Tallinna börsil kaubeldavate väärtpaberite võrdlemisi vähest hulka, investeerib fond ulatuslikult börsivälistesse varadesse, avaldas LHV.

Uue pensionifondi juhtidel Kristo Oidermaal ja Romet Enokil on Eestiga seotud investeerimisotsuste elluviimisel olnud ka seni väga suur roll. Oidermaa on keskendunud aktsiaturgudele ning kinnisvara- ja erakapitali-investeeringutele, Enoki vastutusalasse kuulub krediidiriski analüüs ja võlakirjainvesteeringud.

Fondijuht Romet Enok ütles, et LHV Pensionifond Eesti võiks pakkuda huvi kõigile, kes soovivad, et nende pensionivara saaks Eesti majanduse arengust rohkem kasu. „Meie mullu Eestisse tehtud investeeringute maht ja struktuur on andnud meile veendumuse, et koduturul on pakkuda piisavalt perspektiivikaid investeerimisvõimalusi. Tõsi, nende leidmiseks ja teostamiseks peavad pensionifondid olema ise aktiivsed. Viimasel paaril aastal Eesti investeeringuid tehes oleme kogenud rõõmustavat lumepalliefekti, sest iga uus investeering on toonud aina uusi huvilisi,“ lisas Enok.

„Eesti fondi investor peaks arvestama, et kuna see fond on seotud ühe piirkonnaga, tasub riskide hajutamiseks paigutada sellesse ainult osa oma pensioniks mõeldud varast,“ selgitas fondijuht Kristo Oidermaa. „Fondi tulemused on otseselt seotud Eesti majanduse ja siinsete ettevõtete käekäiguga. Seepärast sobib see fond eelkõige teadlikule kogujale, kes soovib osa oma üle maailma investeeritud pensionivarast Eestisse tuua,“ märkis Oidermaa.

LHV Varahaldus investeerib LHV Pensionifond Eesti osakutesse 1,5 miljonit eurot. LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 170 000 kliendi. LHV Varahalduse juhitud pensionifondide maht kokku olid 2018. aasta veebruari lõpu seisuga 1,1 miljardit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474