29. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsaomanikud koonduvad roheaktivismi vastu

Suur sipelgapesa Läänemaal, mida maaomanik ei tohi hävitada isegi siis, kui sipelgad talle tuppa ronivad.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Viimase kolme kuuga liitus Eesti Erametsaliiduga üle tuhande liikme, kelle ühiseks sooviks on võidelda roheaktivismi ja omandivaenulikkusega.

Liitunute arv ületab tavapärast 500 uut tulijat aastas mitmekordselt, teatas Eesti Erametsaliit. Kui aasta alguses liitus Eesti üks vanimaid metsaühistuid (Rakvere metsaühistu), siis nüüd on liitujaks üks nooremaid – Vooremaa Metsaühistu.

„Metsaomanike ühenduste praegune aktiivne koondumine esindusorganisatsiooni on märk omandivaenulikest ja populistlikest tendentsidest meie ühiskonnas – üksi ollakse kaitsetumad. Kahjuks näeme, et ka poliitikas kasutatakse järjest enam äärmuslikke loosungeid ning omandiõigust jalge alla trampivat tooni. Metsaühistud liituvad erametsaliiduga, kuid metsaomanikele soovitaks omakorda liituda kohalike ühistutega, sest siis oleme veelgi tugevamad – meie kellegi huvi pole lasta end viia olukorda, kus populistid hakkavad dikteerima, mida metsaomanik metsas teha võib,“ kommenteeris Erametsaliidu esimees Mikk Link.

„Metsaspetsialisti ja piirkondliku ühistu esindajana on mul valus lugeda poliitikute seisukohti, et veelgi enam tuleb metsaomaniku tegevust piirata. Vooremaa Metsaühistu peamiselt väikemetsaomanikest koosnev liikmeskond majandab oma metsa oluliselt tagasihoidlikumalt kui seadus lubab. Hirmud täiendavatest piirangutest panevad metsaomanikke oma metsi pigem müüma kui ise majandama,“ selgitas toimuvat Vooremaa Metsaühistu juhatuse esimees Harry Pütsepp.

Vooremaa Metsaühistu koondab üle 430 liikme, kelle on ligi 11 000 ha metsamaad. Eesti Erametsaliitu kuulub praegu 22 metsaühistut, millesse omakorda 7300 metsaomanikku 370 000 ha metsamaaga.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474