5. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKFL: 2017 kinnisvarateo tegi Baltic Horizon

Tarmo Karotam
Foto: kinnisvarauudised.ee
Eesti Kinnisvarafirmade Liit (EKFL) tunnustas „Kinnisvara tegu 2017“ tiitliga Baltic Horizon Fundi, mis kaasas mullu ligi 27 miljonit eurot investorite raha ning ostis Tallinna südalinnas kaubanduskeskuseks ümber ehitatud Postimaja hoone.

„Kinnisvara tegu 2017“ laureaat Baltic Horizon Fund (Fond) jäi 2017. aastal silma stabiilselt kiire kasvuga, suurendades ärikasumit ligi 50%. Fond kaasas aastaga kokku 26,8 miljonit eurot uut kapitali ning on selle investeerinud tugevatesse rahavoo objektidesse, teatas kinnisvarafirmade liidu tegevjuht Tõnis Rüütel.

EKFLi žürii hindas positiivselt Fondi sihikindlat tegutsemist kinnisvaraturul Postimaja ja Coca Cola Plaza hoonete näitel. Hoonete laienduse plaanidest räägiti juba 2016. aastal, kui Postimaja kuulus veel osaühingule Letona Properties. Toona rõhutas fondi juht Tarmo Karotam, et üha rohkem investoreid soovib näha sotsiaalse vastutuse printsiibiga investeeringuid, mis ka laiemat kasu tooksid. Pärast Fondi uute osakute avalikku pakkumist 2017. aasta lõpus teataski Fond detsembris lepingu sõlmimisest Postimaja ostuks.

"Laureaadi tiitel tuli meile üllatusena, kuid võin kinnitada, et investorite raha on heades kätes," ütles Karotam peale tunnustuse vastuvõtmist. Ta märkis seejuures, et Postimaja ostu valmistati ette mitu aastat ja selle tehinguga lõpeb fondi aktiivne laienemisperiood.

Aasta kinnisvara tegu märgitakse ära kord aastas ja võitja kuulutatakse välja EKFL-i igakevadisel konverentsil „Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?“. Tunnustuskirja juurde käib Tauno Kangro skulptuur „Mees oma unistuste aknal“.

Varasemad „Aasta kinnisvara tegu“ laureaadid:

2011 – Citycon, Kristiine Keskuse ost

2012 – Tallinna Linnaplaneerimisamet, Tallinna uus ehitusmäärus

2013 – Eften Capital AS

2014 – Technopolis Ülemiste AS

2015 – Ülemiste Center OÜ

2016 – Olympic Entertainment Group AS

Eesti Kinnisvarafirmade Liit ühendab kinnisvara vahenduse, arenduse, halduse ja konsultatsioonidega tegelevaid äriühinguid. 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474