13. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõukogu kutsus RKASi juhatusest tagasi Tanel Tiitsi

Tanel Tiits
Foto: Äripäev
Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukokku kuuluvad Sulev Luiga, Kaie Karniol, Marianne Paas ja Tõnu Toompark kutsusid tagasi Eesti suurima kinnisvaraettevõtte juhatuse liikme Tanel Tiitsi.

„Riigi Kinnisvara AS seisab organisatsioonina muudatuste lävel ja praegu on aeg anda võimalus uuel juhil Kati Kusminil need muudatused ellu viia ning võtta kliendisuhete arendamise teatepulk Tanel Tiitsilt üle,“ kommenteeris RKASi nõukogu esimees Sulev Luiga pressiteate vahendusel. Ettevõtte juhatus jätkab kahe liikmega, kelleks on juhatuse esimees Kati Kusmin ja juhatuse liige Piia Kallas.

Tanel Tiitsi viimane tööpäev oli täna, 13. aprillil. Tiits alustas Riigi Kinnisvaras tööd kinnisvarahaldurina 2002. aastal ja tõusis 16 aastaga karjääriredelil spetsialistist tippjuhiks, seejuures võttis ta juhatuses vastutuse peale otsekohese suuvärgi tõttu skandaali sattunud juhatuse esimehe Urmas Somelari tagasiastumist.

„Olen pikkade aastate jooksul, sealhulgas aastast 2016 juhatuse liikmena, osalenud Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi ülesehitamises ja arengus. Näen, et RKAS liigub Kati Kusmini juhtimisel õigel suunal ja kavandab õigeid asju. Ettevõtte meeskond on tugev ja pühendunud ning usun, et vajalikud muudatused viiakse ellu,“ ütles Tanel Tiits pressiteates, millega RKAS avaldas tema juhatusest tagasikutsumise.

„Tänan kolleege ja koostööpartnereid sisuka koostöö eest ja soovin Riigi Kinnisvara AS meeskonnale edu ning jään oma kunagisele tööandjale pöialt hoidma. Peale 16 aastat töötamist Riigi Kinnisvara ASis tahan endale anda uue võimaluse leida põnev tegevus, kus saan samaväärselt areneda ja panustada,“ lausus Tiits.

Eelmise aasta oktoobris esines Tanel Tiits kinnisvarauudised.ee ja Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liidu korraldatud Ärikinnisvara halduse konverentsil, kus rääkis Riigi Kinnisvara kogemusest ja vaatest tulevikku.

“Riigi Kinnisvara on juba mõnda aega tegelnud teenuse ja toote kontseptsiooni uuendamisega. RKAS näeb tulevikku IT-lahendustes: iseteenindusportaal, mis on ühenduslüliks RKASi, koostööpartneri ja kliendi vahel. Välja töötatud teenuspakettidest kujundatakse tuleva aasta alguseks turunduslik toode,” tutvustas konverentsi kava Tiitsi ettekannet.

Tulevikku vaadates nägi Tanel Tiits edu võtit eelkõige infotehnoloogilistes lahendustes. Tema ajal alustati 1,5 miljoni eurose eelarvega infosüsteemi arendust, mis pidi kolme aasta jooksul välja vahetama RKASis kasutusel oleva füüsiliste varade haldustarkvara ARCHIBUSi ning sellega paralleelselt kasutuses olevad arvukad Exceli tabelid.

Tanel Tiits omab kõrgeimat erialast kutsetunnistust haldusjuht tase 6. Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liit on tunnustanud teda aunimetusega „Aasta 2009 kinnisvarahaldur Eestis“. Ühtlasi lõi ta aatate jooksul kaasa arvukate kinnisvaraarenduse projektide elluviimisel, seda alates tavalistest büroohoonetest kuni vangla ja Eesti ühe suurima infrastruktuuri arenduse ehk Koidula raudteepiiripunkti käimatõmbamiseni välja.

Möödunud aasta lõpus 220 inimesele tööd pakkuva RKASi peamine ülesanne on praegu riigilt ülevõetud kinnisvara saneerida, läbipaistvamalt ja efektiivsemalt arendada ja hallata ning riigivalitsemiseks mittevajalik vara võõrandada. 375 miljoni euro suuruse netovaraga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev äriühingu aktsiaid valitseb rahandusministeerium.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474