16. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraportaal sihib uusi turge

Foto: Pixabay
Innovaatiline Eesti taustaga Ukraina kinnisvaraportaal plaanib laienemist ning otsib oma tehnoloogia kasutuselevõtuks tugevaid koostööpartnereid, kes oleks valmis oma koduturule investeerima.

„Universaalne portaal, mis on end edukalt tõestanud 50 miljoni elanikuga Ukraina turul, sobib ükskõik millisesse riiki. RIA.com tutvub praegu Balti riikide turgudega ja hindab partnerluse variante projektideks Leedus, Lätis ja Norras,” vastas Portaali avalike suhete juht Vadim Pavlov ütles kinnisvarauudised.ee küsimustele laienemise kohta. “See puudutab nii uue tehnoloogia rakendamist litsentside alusel kui ka ühiseid investeeringuid uutel turgudel.“

Pavlov märkis: „Täpsem plaan veel selgub, aga me otsime koostöövariante nii Baltimaades kui ka mujal.” Täpsutuseks ütles ta, et portaal RIA.com näeb perspektiivis partnerlust näiteks mõne võimeka meediagrupi või ettevõtetega, mis on valmis investeerimisteks oma koduturul.

Kinnisvaraportaali DOM.RIA.com kogemus näitab, et 360-kraadise virtuaalvaatega korterite müügikuulutused tõmbavad ligi ning vara müüakse keskmiselt üheksa korda efektiivsemalt, kui tavaliselt.

Portaal RIA.com alustas 2015. aasta keskpaigas Ukraina turule spetsialiseerunud kinnisvaraportaalis DOM.RIA.com 360-kraadise virtuaalvaate kasutamist. Täispöördeline virtuaalvaade annab müügis olevatest korteritest tavapärasest oluliselt detailsema ülevaate. Praeguseks on portaali statistika kinnitanud virtuaalvaatega korterite rekordilist müügikiirust.

Uudse lahendusena vaatab kuulutusteportaali töötaja korterid enne müüki panemist kohapeal üle ning teeb 360-kraadise videovaate. Ülevaadatud ja videovaatega korterid saavad portaalis kolmeks kuuks märke „kontrollitud korter“, mis tõstab ühtlasi kuulutuse usaldusväärsust.

Praeguse seisuga on portaalis DOM.RIA.com üleval 150 000 müügikuulutust. Neist on 5871 kuulutust virtuaalvaatega, kusjuures virtuaalvaatega kuulutuste arv suureneb vaatamata selliselt kuulutatud vara kiiremale müügile.

Ukraina turule spetsialiseerunud kinnisvaraportaal DOM.RIA.com kuulub Eesti osaühingule International Online Transactions, mille nimeks on edaspidi RIA.com Marketplaces.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474