Uus nõue lõpetab väikearendajate äri

Risto Vähi
Risto Vähi

Uus Maa kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi sõnul teeb 2020. aastal jõustuv uus seadus ehk liginullenergia nõue kinnisvaraturu väikearendajatest puhtaks.

Praegust olukorda kinnisvaraturul kommenteerides märkis Vähi, et uute korterite müügiga saavutati Tallinnas tõusuperioodi tipp 2017. aastal ja edasi läheb langevas tempos, vahendas Äripäev.

Vähi selgitas kinnisvaraarenduse konverentsil esinedes, et järgmine aasta sunnib ehitajaid ja arendajad väga aktiivselt ehituslubade taotlemisele ja kättesaamisele, sest 2020. aasta 1. jaanuar on ikka juba väga tugevalt turjal. Nii kui aastavahetus kukub, on oodata väikearendajate ja –ehitajate kadumist kinnisvaraturult.

„Liginullenergia nõude mõjul väljuvad väikearendajad ja -ehitajad kinnisvarasektorist, sest on vaja tugevalt investeerida tehnikasse, seadmetesse ja inimeste koolitamisse ehk kulutada palju raha ja see sööb väiksematel ära kogu äri mõttekuse,” lausus Vähi.

Liginullenergia teema puudutab ka kõiki neid üksikehitajaid, kes plaanivad ise omale kodu rajada. Vähi sõnul on väga hea, et liginullenergia teemast palju räägitakse. „Ma ootan huviga Tallinnas valminud superministeeriumi talvekulusid, et millised need siis lõpuks olid,“ lisas ta.

Loe täispikkuses lugu SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised