Kinnisvarafirmad loodavad kasvu

Tõnu Toompark
Tõnu Toompark

Kinnisvaraettevõtted vaatavad tulevikku positiivselt. Nii elamispindade kui ka ärikinnisvara vallas valitseb mõõdukas ratsionaalsus, selgus Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) uuringust.

Enamus küsitlusele vastanutest ootab elamispindade ostu-müügitehingute arvu ja hindade kasvu.

"Tehingute arvu kasvu ootuse taga on aktiivne arendusturg. Aga ka nõudlus on tugev, sest tööjõuturul läheb töötajatel väga hästi," kommenteeris EKFLi juhatuse liige Tõnu Toompark. "See loob potentsiaali tehingute tegemiseks."

Nii elamispindade kui äripindade sektori üüritehingutes prognoosivad kinnisvaraettevõtjad üksmeelselt tõusu. Küll on mõlema turu segmendi puhul rohkem neid, kes ootavad üürihindade paigal püsimist või langust.

"Kui pakkumist tuleb peale, peab see hindadele ja teenuse kvaliteedile mõju avaldama. Nii äri- kui elamispindade puhul on suurem surve kehvema kvaliteediga pindade osas, kust on üürnikel sama hinnaga võimalik paremale pinnale kolida," tõi välja Toompark.

Positiivsed turu ootused peaksid ettevõtjate arvates peegelduma ka majandustulemustes. Valdavalt oodatakse käibe ja töötajate arvu kasvu. Üle poole kinnisvaraettevõtetest plaanib suurendada töötajate arvu ja isegi 70% loodab kasvatada käivet.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised