8. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Näotuvastuse katse õigustas end

Foto: Elisa
Läinud aastal proovis Elisa projekti MARKUS raames tehisintellektil põhinevat tarkvara, mis analüüsis klienditeenindaja poole pöördunud isiku näo kujutist ja aitas ennetada identiteedivargust.

Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann selgitas kinnisvarauudised.ee-le, kuidas projekt lõppes, mida arvestatakse Elisas seoses uute andmekaitsereeglitega ning plaanitakse tulevikus.

Projekt MARKUS tõestas Elisale, et näobiomeetria on täiesti tänane päev ning seda tehnoloogiat on võimalik väga lihtsalt isikutuvastuseks kasutada. Kuna kevadel (2017 – toim) oli tegemist Ajujahi konkursi raames tehtud pilootprojektiga, oli sellesse sisse kirjutatud ka lühike eluiga ehk testperiood. Tegemist oli arenduste mõttes proof-of-conceptiga, mis oli Elisale vägagi väärtuslik tulevikuteenuseid silmas pidades. Praegu me juba teame, et analoogsed lahendused on jõudmas meie igapäevaellu ilmselt 2018. aasta jooksul.

Mis puudutab isikuandmete kaitset, siis Elisa on alati klientide andmetesse suhtunud äärmiselt tõsiselt ning tihti ka rangemalt kui seadus ette kirjutab. Ka projekt MARKUS ei erinenud selles meie tavapärastest protsessidest, sest kõiki andmeid töödeldi Elisa poolt ning seda tehti etteantud reeglite kohaselt. Kuigi tegemist oli inimese näokujutise tuvastamisega, ühtegi pilti inimesest ei salvestatud ning tavapärasest erinevaid kliendiandmeid projekti käigus ei loodud. Ka tulevikuteenuste puhul peab Elisa kindlasti silmas kõiki eksisteerivaid ning ka lisanduvaid isikuandmete kaitse nõudeid.

MARKUSe projekti testisime koostöös startupiga, tänu sellele pilootprojektile ja Ajujahi konkursile leidsime Elisale väga hinnatud ja hea koostööpartneri projekti taga oleva ettevõtte Mindtitan näol, kellega jätkame koostööd.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474