9. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kuidas töötab tark läbipääsususteem

Foto: Tallinna Sadam
Kolmapäeval, 9. mail käivitub sõiduautodele ja bussidele Tallinna Sadama D-terminalis automaatset numbrituvastust ja liiklusjuhtimist võimaldav Targa Sadama süsteem, mis läks kokku maksma 10,5 miljonit eurot.

Targa läbipääsusüsteemi väljaarenduse juures olid Tallinna Sadama partneriteks mitmed tuntud ettevõtted. Tarkvara töötas välja Nortal, seadmed tarnis Hansab, üldehitustööd tegi Lemmikäinen/YIT Eesti Infra ja liikluslahenduse projekteeris K-Projekt, avaldas Tallinna Sadam kinnisvarauudised.ee-le.

Uue liikluse juhtimissüsteemi Tark Sadam kasutuselevõtuga muutus D-terminalis sõiduautode check-in ala asukoht. Uus check-in ala koos värskelt rajatud pääslatega paikneb Kadrioru poolses küljes. Automaatsele numbrituvastuse tulemusel suunatakse broneeringuga autojuht õige check-in’i kioski juurde ning seejärel juba laevalepääsuks mõeldud õigele sõidurajale. Automatiseeritus kiirendab laevale pääsu protsessi, kuid vajab esimestel nädalatel harjumist ning autojuhtidel kindluse mõtets lisaaja varumist.

Uus liiklusskeem sõiduautodele ja reisibussidele on saadaval ka Tallinna Sadama kodulehel www.ts.ee/autoga-laevale ja Tallinki kodulehel https://www.tallink.ee/et/tallinna-d-terminal.

Vanasadama A-terminali poolel on Targa Sadama süsteem käigus juba alates 2017. aasta sügisest ning D-terminali kaudu reisivad veokid kasutavad tarkvaralahendust alates 11. aprillist 2018. Neile, kes lähevad Tallinki laevadele jalgsi, Targa Sadama süsteemi käivitumisega muudatusi ei kaasne.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474