Autor: kinnisvarauudised.ee • 28. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome idufirma tõi Eestisse tehisintellektil põhineva hindamise

Foto: Postimees/Scanpix
Eestisse laienenud Soome idufirma Kodit.io lubab muuta kinnisvara ostu-ja müügiprotsessi tehisintellektil põhineva kinnisvara hindamise platvormi abil. Korterite ostu ja müügiga tegeleva ettevõtte ärimudel on rajatud tehisintellektil töötavale veebirakendusele, mis arvutab sisestatud andmete põhjal korteri turuhinna.

Eestis soovib Kodit.io soovib osta kolme kuuga 100 korterit. Suurem osa ostetud korteritest remonditakse ja müüakse valmiskujul, kirjutab ettevõtte koduleht.

Ettevõtte kinnisvaraandmebaas on automatiseeritud ja põhineb algoritmidel, mis muudab korteri turuväärtuse arvutamise ettevõtte kinnitusel oluliselt kiiremaks ja täpsemaks.

“Eemaldame ka mitmed barjäärid. Inimestel jääb tihtipeale uue kodu ost selle taha pidama, et ei suudeta piisavalt kiiresti vana elamispinda maha müüa ja seetõttu pole võimalik uuele korterile ka laenu saada. Meie lahendus pakub kiiret, lihtsat ja riskivaba võimalust oma vana kodu müümiseks. Ka korteri loovutamise kuupäev on väga paindlik,” kinnitas ettevõtte tegevjuht Kalle Salmi.

Pärast internetipõhise hindamisteenuse kasutamist tuleb lõpliku hinnapakkumise tellimiseks broneerida tasuta korteri ülevaatus, mille viib läbi Uus Maa Kinnisvarabüroo spetsialist. Seejärel teeb ettevõte 48 tunni jooksul korterile hinnapakkumise. 

Kodit.io partneriks Eesti turul on Uus Maa Kinnisvarabüroo, kelle kogenud kinnisvaraspetsialistid viivad läbi põhjaliku korteri ülevaatuse.

“Meil on väga hea meel, et Kodit.io just meid oma partneriks valis. Tänu sellele suudame oma klientidele teha vastavalt turuväärtusele kõige täpsema pakkumise ja võimaldame neil ostu-müügi protsessi kiirendada,” ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo partner Mika Sucksdorff.

Kodit.io teenust pakub Soome ettevõte Homerun Technologies Oy.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474