Autor: kinnisvarauudised.ee • 31. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Capital Mill soovib kasvada kogu Baltikumis

Büroohoone Navigator Tallinnas.
Foto: Capital Mill
Baltimaade üheks olulisemaks kinnisvarainvesteeringute ettevõtteks kasvanud Capital Mill soovib järgmise kümne aasta jooksul kasvada nii Eesti, Läti kui Leedu turul.

Ettevõtte tegevjuhi Mölderi sõnul seati esimeseks eesmärgiks jõuda 100 miljoni euro suuruse varade mahuni, kuid tänaseks on see endalegi meeldivaks üllatuseks mitmekordselt ületatud.

„Unistada tuleb ja seda tuleb teha julgelt. Ma ei tea, kus me oleme 10 aasta pärast, kuid ma ei välista, et oleme kümme korda suuremad, kui alguses soovisime,“ ütles Mölder Capital Milli juubelikõnes. „Senised kümme aastat ei ole kindlasti olnud kihutamine edukiirteel. Mäletan hetke, mil olime meeleheitel ega teadnud, kuidas edasi minna. Vaatamata kõigele otsustasime liikuda edasi – maksku, mis maksab. See otsus oli õige.“

Capital Mill kolis oma esimesse kontorisse 2008. aasta 1. juunil, kusjuures selleks hetkeks oli kaks esimest tehingut juba tehtud.

Tänaseks on ettevõte rajanud mitmeid silmapaistvaid ja oma keskkonda kujundavaid hooneid. Tallinna sadamaalale maailma kõrgeimate keskkonnanõuete järgi ehitatud äri- ja büroohooned Navigator ja Explorer lõid oma valdkonnas uue standardi. Nende vahele rajatud Promenaadi kortermajades kasutati esimest korda mitmeid innovaatilisi lahendusi. Lasnamäele kerkinud Lasnamäe tervisemajast sai aga esimene ühiskondlike funktsioonidega hoone Eestis, mille ehitamist finantseeris sajaprotsendiliselt erakapital.

"Me mängime olulist rolli linnaplaneerimises ja mitte ainult Tallinna, vaid ka Riia ja Vilniuse planeerimises,“ sõnas Mölder. „Tahame luua väärtust, millest on kasu mitte ainult meile, vaid ka meie investoritele ja ühiskonnale laiemalt.“

Hetkel on ettevõtte kõige olulisemateks projektideks mõne aasta pärast Tallinna Maakri tänavale kerkiv bürootorn Skyon, Riias Daugava jõe kaldale rajatav kolmest 13-kordsest tornist koosnev äri- ja büroohoone Capital City ning Vilniuses Capital Milli portfelli kuuluv rahvusvahelise arhitektuurikogukonna tunnustuse pälvinud Grand Office.

Capital Mill OÜ asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil.

 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474