Autor: kinnisvarauudised.ee • 31. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endla Ärimajas avatakse võimas serverikeskus

Foto: Endla Ärimaja
WaveCom avab Tallinnas Endla Ärimajas uue serverikeskuse, millest saab kodu tuhandetele serveritele. Serverikeskuse esimeseks koostööpartneriks on Eesti ettevõte RIA.com Marketplaces, kes tegutseb oma tütarettevõtete kaudu Ukraina ja Valgevene turgudel mitmemiljonilise käibega ärides, mis vajavad suuri serverimahtusid, teatasid ettevõtted.

„WaveComi uus andmekeskus loodi eesmärgiga tagada infrastruktuuri katkematu töö, mis on iga ettevõtte jaoks hädavajalik. Meie uut serverikeskust ei mõjuta elektrikatkestused ja see on tolmuvaba. Maandatud on kõik turvariskid. Keskuse turvasüsteem suudab tuvastada iga isiku nii näotuvastuse abil kui sõrme veresoonte mustri järgi. Uus serverikeskus on vajalik eelkõige selleks, et saaksime oma klientidele katkematult kaasaegseid kõrgekvaliteedilisi majutus- ja pilveteenuseid pakkuda“, ütles WaveComi turundus- ja kommunikatsioonijuht Anastassia Altrov.

Üks esimesi, kes oma serverid WaveComi toob, on Eesti ettevõte RIA.com Marketplaces, kelle edukas äri Ukraina ja Valgevene turgudel on suunatud internetisaitide ja mobiilirakenduste aktiivsetele kasutajatele.

Saksamaa asemel Eesti

„Praegu asuvad RIA.com Marketplaces serverid Saksamaal. Suure osa oma serveritest toome üle Eestisse, WaveComi uude serverikeskusesse. See tähendab, et meie teenuste kvaliteet ja usaldusväärsus paranevad veelgi. Miljardid Ukraina ja Valgevene kasutajate päringud töödeldakse edaspidi siin, Eestis. Tänu sellele, et meie serverid alustavad tööd uues keskuses, saame kasutusele võtta pilvetehnoloogia Kubernetes, aga seda täiesti uudsel viisil“, ütles RIA.com Marketplaces süsteemihalduse partner  Aleksandr Patškovski.

Tema sõnul kasutatakse servereid uute teenuste käivitamiseks, samuti ka andmete säilitamiseks ja varundamiseks. „Meie jaoks on see väga mugav, et arvutusvõimsus on majutatud riikides, kus kehtivad Euroopa Liidu andmekaitse regulatsioonid. 2018. aasta lõpuks on meil plaanis suurendada serverite hulka Eestis 10 korda.“

FBI kvaliteedistandard

Ligipääs serverikeskusele koosneb sõrmejälje ja sõrme veresoonte mustri tuvastusest (finger vein ID) ning näotuvastusest. Kõikvõimalikud nurgad on kaetud digitaalsete, mikrolaine- ja infrapuna anduritega ning näotuvastusprogramm tagab, et inimesed saavad hoones ringi liikuda üksnes aladel, kuhu on neile ligipääs antud.  Kogu turvasüsteem vastab FBI kvaliteedistandarditele. Seadmete kapid on varustatud lukkude ja anduritega, signalisatsiooni saab maha võtta ainult RFID-kaardiga. Kõik ruumid on varustatud automaatse gaaskustustussüsteemiga, mis on inimestele ohutu.

Uues majas on energia garanteeritud kahe eraldiasetseva UPS’i ja elektriruumi kaudu, mis on ühendatud kahe erineva alajaamaga. Ühe alajaama rikkel lülitab automaatika ümber teisele jaamale.  Mõlema rikke puhul käivitub koheselt generaator Iseteeninduse funktsioon võimaldab serverimajutuse ja privaatserverite klientidel elektritoidet hallata ning näha jooksvalt oma energiatarbimise taset. Serverikeskust jahutatakse mitmeastmelise süsteemiga, milles ringlevat vett jahutatakse välistemperatuuri abil.

Uue serverikeskuse ehitus on lõppenud ning hetkel toimub auditeerimine ja see plaanitakse avada 2018. aasta juuni algul. Serverikeskuse seadmed tarnis Schneider Electric, ehituse eest vastutas Kaamos Ehitus. Keskuse disainil on järgitud TIER 3 ja ISKE nõudeid.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474