Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Adveni katlamaja.
Foto: Tiit Motus

Adveni soojusvõrgud pälvisid “Tõhusa kaugkütte” märgise

Eesti jõujaamade ja kaugkütte ühingu aastakonverentsil anti üle esimesed “Tõhusa kaugkütte” märgised, mille pälvisid ka Adven Eesti Laagri ja Loo soojusvõrgud.

Adven Eesti tegevjuhi Urmo Heinami sõnul on Adven kaasajastamas kõiki oma hallatavaid kaugküttevõrke. “Nii Laagrisse kui Loole oleme ehitanud moodsa puiduhakke katlamaja ning käesoleva aasta lõpuks on 85% antud alevike soojustrassidest uuendatud,” viitas Urmo Heinam.

“Tõhusa kaugkütte” märgis tõendab kaugküttesüsteemi tõhusust ehk taastuvenergia või koostootmise osakaalu võrgu kaudu edastatavas soojuses. Ühingu tegevjuht Andrus Pirso sõnas, et märgis „Tõhus kaugküte“ omistatakse kaugküttesüsteemile, milles - lähtudes Euroopa Liidu energiatõhususe direktiivis 2012/27/EL sätestatust - kasutatakse soojuse tootmiseks vähemalt 50% taastuvenergiat või 50% heitsoojust või 75% koostoodetud soojust või 50% sellise energia ja soojuse kombinatsiooni.

Kuigi Adveni soojusvõrgud on kõik saanud või saamas endale moodsa katlamaja ja renoveeritud soojusvõrgu, on Urmo Heinami sõnul Eestis veel paar, omavalitsuse omanduses olevat suuremat soojusvõrku, mis tuleks kiiremas korras renoveerida.

“Täna on mitmed vananenud või ebaefektiivsed soojusvõrgud ikkagi valdade-linnade omanduses, kes ei pruugi leida piisavalt vahendeid, et teha alginvesteering küttevõrkude uuendamisse. Eraettevõtetel on olemas kohene kapital ja kogemused, et koos Euroopa Liidu kaasfinantseeringuga renoveerida vananenud küttevõrk ning tuua aastakümneteks puhtam õhk ja soodsam küte piirkonna elanikele,” kirjeldas Urmo Heinam.

Adven on üks suurimaid energiatootjaid Eestis, tegutsedes 18. kaugküttepiirkonnas üle Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474