Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endisest Eesti Energia peahoonest saab seenioridele sobiv üürimaja

Tallinnas Mustamäel aadressil Laki 24 saab Scandium Kinnisvara käe all uue elu ja funktsiooni Eesti Energia endine peahoone. Neljakorruselisse majja on planeeritud 121 ühe- ja kahetoalist kompaktset apartmenti, millest osad on kohandatud spetsiaalselt ratastoolis elanikele. Maja uueks nimeks saab LAAVA Apartments.

Hoone eripäraks on väikesed apartment-stiilis sisustatud pinnad suuruses 12,5-20 ruutmeetrit, kuhu on mahutatud nii isiklik vannituba, kööginurk kui ka mahukas garderoob. Apartmendid sobivad nii noortele äsja Tallinnasse kolinud inimestele, kes vajavad elamiseks kompaktset ja väikeste kõrvalkuludega modernset elamispinda, kui ka teistele, kellele on oluline elamispinna funktsionaalsus ja madalad eluasemekulud. Ühetoalised apartmentid on suuruses 12,5 ruutmeetrit, kahe toa funktsiooniga apartmendid 16,8 ruutmeetrit.

Majas saab olema elanikele mõeldud pesumasinaruum koos kuivatitega, kaugloetavad arvestid sujuvaks halduseks ja nutilukkude võimalus. Mõeldud on ka erivajadustega inimestele, kelle tarbeks luuakse esimesele korrusele sobivad tingimused.

Sobib ka seenioridele

"Kui mikrokorterite võtmes on palju räägitud vajadusest pakkuda taskukohast elamispinda noortele, siis meie jaoks on sama oluline meeles pidada ka juba kuldsesse ikka jõudnud seeniore, kes ei soovi poolt pensioni kulutada kõrgetele talvistele kommunaalidele ruumide eest, mida nad tegelikult enam ei vaja. Maja sobib kenasti nii üksikule pensionärile, üliõpilasele aga ka paarile," ütles Kalle Aron, Scandium Kinnisvara arendusjuht.

„Loome osades esimese korruse apartmentides spetsiaalsed võimalused, kus ajutiselt või püsivalt ratastooli jäänud inimesed saaksid tagasi oma iseseisvuse minna koju, millal ise soovivad. See on vabadus, mida liftita Mustamäe vanad paneelelamud täna ei võimalda. Koostöös linnaga soovime ka tulevikus piirkonda just selliseid, ka erivajadustega inimestele sobivaid apartmente juurde luua,“ lisas Aron.

“Efteni käest omandatud hoone on väga heas seisukorras, kuid üürimaja kõrgendatud nõuetele vastamiseks teeme seal siiski ulatuslikke ehitustöid, et tagada vastavus kõikidele heliisolatsiooni ja sisekliima tänapäevastele nõuetele. Põneva lahenduse saab endale ka fassaad, et muuta see omanäoliseks ja lihtsalt äratuntavaks. Maja nimele iseloomulikult tuleb fassaadile magma triipe jäljendav fassaadivalgustus," rääkis Maido Lüiste, Scandium Kinnisvara tegevjuht:

Scandium Kinnisvara omandas hoone Eften Capitalilt 2018. aasta mai lõpus ning alustab ehitustöödega sel suvel. Apartmendid valmivad 2019. aasta esimeses kvartalis. Maja arhitektid on Sirkel & Mall OÜ ning Gea Hein.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474