Autor: kinnisvarauudised.ee • 7. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Ülemiste City looja Ülo Pärnits 2014. aastal.
Foto: Meeli Küttim

Üliõpilastiimid asuvad ärilinnakut nutikamaks muutma

Ülo Pärnitsa nimelise stipendiumikonkursi võitnud üliõpilased keskenduvad oma töös Ernst Julius Öpiku ja Bernhard Schmidti nimeliste büroohoonete sisekliima andmete analüüsile ja rakendusettepanekute esitamisele ning jagamismajanduse linnaku heaks tööle panemisele.

Esimesele Ülo Pärnitsa nimelisele stipendiumikonkursile „Kuidas teha Ülemiste City targemaks?“ laekus kokku 14 plaanitava töö kavandit, mille hulgast valis žürii välja ühe Tallinna Tehnikaülikooli ja ühe Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilastiimi töö. Kuni 10 000-eurose auhinnafondiga konkursil alustavad valitud tiimid ligi pool aastat kestva praktilise uurimustöö kirjutamist.

AS Mainori Nõukogu esimehe Guido Pärnitsa arvates ei määra Eesti ega Ülemiste City majanduse edu ehitatud majad ega asjad, vaid targad ideed ja uued ärimudelid. „Innovatsiooni saavutamiseks on oluline arendada koostööd ettevõtete ja teaduse vahel,“ märkis Pärnits.

TTÜ üliõpilastiimi praktilise uurimustöö teemaks on „Ülemiste City linnakus kogutavatest andmetest lähtuvad uued ärivõimalused ja ärimudelid“. Üliõpilased keskenduvad oma töös Ernst Julius Öpiku ja Bernhard Schmidti nimeliste büroohoonete sisekliima andmete analüüsile ja rakendusettepanekute esitamisele linnaku arendajatele. Hiljuti said antud hooned Eesti jätkusuutlikuma hoone konkursil büroohoonetest 1. ja 2. koha.

TKTK Logistikaistituudi üliõpilastiimi praktilise uurimustöö teemaks on „Jagamismajanduse mõju Ülemiste City linnaku arengule lähiaastatel“. Uurimise eesmärk on luua liikuvussüsteemi ideekavand, mis arvestaks linnaku kasvava rahvaarvuga ning koosneks ideedest, mis parandaksid sealse liikuvussüsteemi praeguseid kitsaskohti ning tagaksid ka tulevikus linnaku jätkusuutliku arengu.

Ülo Pärnitsa stipendiumifondi eesmärgiks on toetada ettevõtlusharidust ning tõsta esile konkursitöid, mis aitavad teha Ülemiste City linnakut targemaks. Stipendium on mõeldud üliõpilaste ja õppejõudude toetamiseks nende õpingutel või uurimistööde läbiviimisel. Ülo Pärnits oli AS Mainori pikaaegne eestvedaja ja Ülemiste City looja.

Ülo Pärnitsa nimeline iga-aastane stipendium on üks tegevustest, mis tuleneb Tallinna Tehnikaülikooli, Mainor Ülemiste ASi, Technopolis Ülemiste ASi, Sihtasutus Tallinna Teaduspark TEHNOPOLi, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainori ühisest koostöömemorandumist Eesti riigi ja ühiskonna teaduse ja innovatsiooni kesksest rollist teadmiste põhise demokraatliku kodanikuühiskonna kujundamisel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474