Koduhinnad on tõusnud üle 6 protsendi

FOTO: Meeli Küttim
FOTO: Meeli Küttim

Statistikaameti eluaseme hinnaindeks tõusis esimeses kvartalis aastaga 6,6 protsenti, kasv puudutab siiski vaid Tallinna ümbrust, Pärnut ja Tartut.

Möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 6,7 ja majade hinnad 6,2 protsenti. Sealjuures tõusid Tallinna korterite hinnad 6,8 ning Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 9,8 protsenti, ent langesid ülejäänud Eestis 0,5 protsenti.

Hinnatõusu liikumiseset Tallinnast läbiümbrusse ja teistesse suurematesse linnadesse annab veelgi paremini märku võrdlus eelmise, 2017. aasta viimase kvartaliga. Nimelt jäid Tallinna korterite hinnad võrdlemisi samale tasemele, sellal kui Harjumaal, Pärnus ja Tartus kasvasid need 4,6 protsenti. Aastalõpuga võrreldes tõusid korterite hinnad ka mujal Eestis: 6,1 protsenti.

Kui pelgalt ruutmeetrihinna võrdlemise kõrval võtta arvesse ka muid eluaseme ostmisega seotud teenuseid, kapitaalremondi hindu ja kodukindlustust, siis on eluasemed aastaga kasvanud 9,8 protsenti ning aastalõpuga võrreldes 4,4 protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised