Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liwentaali büroohoone pälvis LEED Platinum taseme

Foto: Technopolis Ülemiste
Alexandre Liwentaali büroohoone Ülemiste Citys pälvis hoonete keskkonnasäästlikkuse ja energiatõhususe hindamiseks loodud LEED süsteemi kõrgeima ehk Platinum taseme. Tegemist on teise hoonega Eestis, millele on omistatud LEED Platinum sertifikaat.

 

„Kaasaegsed ettevõtted pööravad üha enam tähelepanu töökeskkonnale – eelkõige inspireerivale kontoriruumile, aga ka sellele, et kasutatavad ehitusmaterjalid oleksid keskkonna- ja tervisesõbralikud ning kontori ökoloogiline jalajälg jääks võimalikult väike. Keskkonnasõbralikkusest on saamas oluline müügiargument järjest rohkematele ettevõtetele,“ sõnas Liwentaali büroohoone arendaja Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Lisaks tähendab LEED juhiste täitmine üürnike jaoks rahalist kokkuhoidu, kuna võimaldab vähendada hoone halduskulusid näiteks tõhusama energia- ja veetarbimise ning prügikäitlemise näol.“

„Technopolis Ülemiste investeeris Liwentaali büroohoonesse kokku 13 miljonit eurot, LEEDi nõuetega tuli arvestada juba projekteerimisprotsessi alustades. Sertifikaadi saamiseks pingutas kõvasti ka hoone ehitaja Nordecon,“ lisas Gert Jostov.

LEED sertifitseerimise nõuete kohaselt on Liwentaali büroohoone ehitatud võimalikult suures mahus just kohalikest loodussõbralikest ehitusmaterjalidest, mis tähendab, et ka materjalide transportimisega kaasnev keskkonnakahju on viidud madalale.

Lennujaama läheduses, aadressil Lõõtsa tn 12 asuv 13-korruseline Alexandre Liwentaali büroohoone valmis käesoleva aasta juunikuus. Rahvusvahelisel Technopolis grupil on kokku 29 LEED-sertifikaadiga hoonet, neist kolm asuvad Ülemiste Citys.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on rahvusvaheliselt tunnustatud hindamissüsteem, mille sertifikaate väljastab Ameerika Ühendriikide Rohelise Ehituse Nõukogu (US Green Building Council).

AS Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna ligi 400 ettevõtet ning seal on endale töökoha leidnud ca 10 000 töötajat. Technopolis Ülemiste AS kuulub 51 protsendilise osalusega Soome börsifirmale Technopolis Plc ning 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474