Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stock office tüüpi hoonete üürihind kerkis kahekordseks

Stock 101 on 2019. aasta alguses valmiv kahekordne stock office Peterburi tee ääres.
Foto: BPTRE
1Partner Kommertskinnisvara juhi Kirill Viguli sõnul kerkib Tallinnasse ja selle lähiümbrusesse ridamisi uusi stoc koffice tüüpi hooneid, mille üürihind on suure nõudluse tõttu kolme aastaga kahekordistunud.

Stock office on hoone, kus on ühendatud kauplus, kontor, ladu ja mõnedel juhtudel ka tootmine ning mis sobib sama hästi nii maaletoojatele kui väikestele ja suurematele firmadele, mis tahavad nähtavamad olla. “Selliste multifunktsionaalseid hoonete buum algas 2015. aastal ning praegu on need ülipopulaarsed. Ruutmeetri hinnad on selle ajaga kerkinud viielt eurot kümnele ning üürnike leidmisega pole ikka mingit probleemi,” rääkis Vigul.

“Kuigi hinnad on tõusnud, tasub stoc koffice ettevõttele mitmes mõttes ära. Võrreldes vanade tootmis- ja laopindadega on uued ökonoomsemad, asuvad paremas asukohas linna sees, näevad viisakamad välja, mistõttu saab samas kohas pidada ka esinduspoodi. Ära jääb kogu lao, kontori ja poe vahel sõelumine. Seda tüüpi kauplus-ladu-tootmist külastavad ka tavalised inimesed, mitte ainult valdkonna spetsialistid,” ütles Vigul.

 “Praegu rajatakse terveid stock office piirkondi, kus on olemas ka omad söögikohad. Tihti on koos sarnase valdkonna ettevõtted, millest moodustuvad omalaadsed ehitus-tööstus suunaga kaubatänavad,” rääkis ta.

“Kauplus-kontor-ladu tüüpi hooneid hakati rajama mõned aastad tagasi Mõigu tehnoparki. Nüüd on neid juba täis Kadaka tee äär Mustamäel, Järveotsa, Priisle ja Tähesaju kant Lasnamäel,” ütles 1Partner Kommertskinnisvara juht.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474