Autor: kinnisvarauudised.ee • 25. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven kasvas Lätti

Foto: Adven
Eestis tegutsev energiakontsern Adven viis 24. juulil edukalt lõpule Valmiera ja Cēsise linnade soojaettevõtete omandamise Energijas Risinajumilt, sisenedes sellega Läti energiaturule.

Adven Eesti ja Läti ettevõtte juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on Eestis enamus soojusvõrke tänaseks erastatud, mistõttu kasvuvõimalusi otsides jõuti Põhja-Lätti. “Lätis on kaugkütte investeeringud alles algusjärgus ning meil on võimalus jagada oma Eesti kogemusi taastuvenergia osakaalu suurendamisel, soojavõrkude renoveerimisel ja efektiivsuse kasvatamisel,” viitas Urmo Heinam.

"Adven grupil on Läti energiasektoris tegutsemiseks, arendamiseks ja investeerimiseks pikema perspektiiviga plaanid, ning see võimaldab Energijas Risinajumil keskenduda jäätmete käitlemise, rajatiste haldamise ja suuremahuliste energiaprojektide ning muudele projektide arengutele,“ sõnas Guntars Kokorevics, Energijas Risinajumi omanik.

Eestis ja Soomes kaugkütte ja lokaalsete energialahenduste valdkonnas turuliidrite hulka kuuluv Adven soovib rajada tugevat platvormi Lätti laienemiseks ning asuda kaugkütte ja lokaalsete energialahenduste sektoris turuosa kasvatama. “Näeme head kasvupotentsiaali piirkonna tööstusettevõtetele ja teistele äriklientidele professionaalsete energiateenuste pakkumises. Tehniliste lahenduste väljatöötamisel kasutame alati individuaalselt kliendile kõige sobivamat tehnoloogiat ja kütuseid,” sõnas Urmo Heinam.

Heinami sõnul võiksid kõik tootmisettevõtted keskenduda oma põhitegevusele ja usaldada soojuse ja energia tootmise Advenile, kui selle valdkonna professionaalile. „Ettevõte, mis töötab oma tootmisvaldkonnas hästi, ei pea katlamaja ehitamisel ja opereerimisel olema niisama edukas - seda teenust on võimalik edukalt sisse tellida. Usume, et kõik peaksid keskenduma oma põhitegevusele ning energia on meie peamine pädevus," ütles Urmo Heinam.

Adven on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid, mille energiaallikad põhinevad energiakandjatel, mis vähendavad keskkonnamõju ning kasutavad biokütuseid, jäätmematerjale ja heitsoojust. Ettevõte pakub kliendile kohandatud energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab era- ja ärikliente soojuse-, jahutuse- ning auruga ning tegeleb maagaasi jaotamisega. Adven pakub energiat umbes 160 tööstusenergiakeskusele ning 83 kaugkütteenergiakeskusesele ja -võrgustikule, mille koguvõimsus on ligikaudu 1900 MW.

SIA Cēsu Siltumtīkli on tsentraalse kaugkütte ja -soojuse tootja Cēsises, mis toodab ja tarnib soojust enam kui pooltele linnakodanikest. AS Valmieras Enerģija on Valmieras asuv soojustootja, mis toodab umbes 85% kogu Valmieras tarbitavast soojusest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474