Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS kutsub osalema heakorrateenuse raamhankes

Foto: Erik Prozes
Riigi Kinnisvara AS kuulutas augustis 2018 välja riigihanke heakorrateenuse raamlepingu sõlmimiseks neljaaastase perioodiga väärtuses ca 15 miljonit eurot. Hankes saavad huvi korral osaleda nii suured kui ka väikesed heakorrateenust pakkuvad ettevõtted üle Eesti.

Tänase seisuga on ettevõteseoses riigi kinnisvarareformiga, mis puudutab ca 2,2 miljonit ruutmeetrit pinda, hankinud heakorrateenuseid ca 500-le objektile üle Eesti. Kuna varade üleandmine Riigi Kinnisvara AS-ile jätkub, siis on ka järgmisel neljal lepinguperioodi aastal oodata lisa teenuseid vajavate objektide osas. Sellest tulenevalt on ettevõte oleme huvitatud koostööpartneritest. 

Läbi raamlepingu vormi nähakse võimalust kaasata läbi raamlepingu kohalikke ettevõtteid, kes suudaksid pakkuda konkurentsi juba partneriteks olevatele ettevõtetele. "Kui üldjuhul on heakorrateenuse hankimine avatud hankemenetlusega riigihankel mahukas nii oma objektide arvu kui pindade suhtes, siis on paljudele väiksematele ettevõtetele osutunud nendes osalemine üle jõu käivaks. Raamhange aga koosneb väiksematest osadest ja on jõukohane ka väikestele ettevõtetele, kes tegutsevad piirkonnapõhiselt," teatas RKAS.Ootused partneritele on eelkõige seotud võimekusega pakkuda head teenuse kvaliteedi ja hinna suhet. "Lisaks tasub arvestada, et palju objekte asuvad suurtest keskustest eemal ning nende hooldamine on paljudele kulukas ainuüksi juba logistiliste kulude ja sobilike töötajate leidmise suhtes. Siinkohal on nende piirkondade kohalikel ettevõtjatel suuremad eelised tundes oma piirkonna tugevusi ja võimalusi. Kindlasti annab riigihangetel osalemine uusi kogemusi ka ettevõtte enda arendamisel ja uute väljakutsete vastuvõtmisel," seisab pressiteates.Raamlepingu riigihanke läbiviimisel sõlmitakse vastavalt hanketingimustele erinevate partneritega lepingud neljaks aastaks, mille perioodil on hankijal võimalik minikonkursside raames saata partneritele otse hinnapäringuid pakkumuse esitamiseks. Partneril on alati võimalik otsustada, kas soovib pakkumust esitada või mitte. Kuna üldtingimused on juba raamlepingu raames kokku lepitud, on ka edaspidistes hangetes osalemine oluliselt lühem ja lihtsam protsess.

"Raamhanke eeliseks saab lugeda dokumentide sisulist täitmist vaid esimesel korral ning edaspidi on pakkumuste esitamine vastavalt võimekusele läbi minikonkursside lihtne ja jõukohane kõigile raamlepingu partneritele," teatas RKAS.

Täpsem info ja hankes osalemise tingimused raamhanke kohta leiab riigihangete registrist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474