Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskuse massiivne laiendus sai nurgakivi

Foto: Marek Metslaid
Eile sai nurgakivi Ülemiste keskuse laiendus, mille tulemusena valmib 2019. aasta suveks Baltimaade suurim kaubandus- ja meelelahutuskeskus.

Nurgakivi paigaldamise tseremooniast võtsid teiste seas osa Ülemiste keskuse arendaja Linstow tegevjuht Per Tore Mortensen, Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits, Tallinna linnapea Taavi Aas, SEB ettevõtete panganduse valdkonna juht Artjom Sokolov, Fund Ehituse tegevjuht Eiki Rump ja Apollo Grupi tegevjuht Mauri Dorbek.

Nurgakivisse müüriti ajakapsel, kus on hoiul head õnne toovad sümboolsed kingitused, nurgakivi paneku kuupäevaga ajaleht, rahatäht, filmipostrid ning koostöös Kinoteatriga toodetud humoorikad videoklipid tulevikust, kus Ülemiste keskus laieneb nii võimsalt, et varsti asub Tallinn Ülemiste keskuses, mitte vastupidi.

„Kaubanduskeskusesse toob inimesed eelkõige hea kaupluste koosseis, kuid laienduse eesmärk on kliendile pakkuda poodlemise kõrval ka kvaliteetset meelelahutust. On hea meel teatada, et Ülemiste laienduse uustulijad on näiteks O'Learys spordibaar ja Vapiano restoran,“ ütles Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits.

Ehitustööde käigus valmib maa-alune parkla ning kolm maapealset korrust, kuhu mahuvad kohvikud-restoranid, kobarkino, spordiklubi ning noortele mõeldes 1500-ruutmeetrine batuudikeskus.

„Ülemiste on üks kõige kiiremini ja moodsamalt arenevaid piirkond Tallinnas. Kui seni on linna südameks peetud vanalinna ja mereäärset ala, siis Ülemiste keskus teeb Tallinnast kolme südamega linna,“ ütles Tallinna linnapea Taavi Aas, kes asetas ajakapslisse Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks välja antud hõbedast postmargi.

„Uuenenud Ülemiste keskuses avatavas Apollo kinos viime kokku teatri ja kino ning restorani ja kino. Oleme edukalt teinud enamikes Apollo kinodes ka teatrietendusi ning sellest lähtuvalt on uues Apollo kino Ülemistes spetsiaalne saal, mis on sobilik nii filmide linastamiseks kui ka teatrietenduste esitamiseks,” ütles Apollo Grupi tegevjuht Mauri Dorbek.

Laiendustöödega lisandub Ülemiste keskusele 13 000 ruutmeetrit kaubandus- ja meelelahutuspinda. Ligi 35 miljonit eurot maksvate tööde tulemusena tegutseb Eesti suurim kaubandus- ja meelelahutuskeskus 2019. aasta suveks juba 125 000 ruutmeetril. Laienduse projekti arhitektideks on Arhitektid AMB International (Norra) ja kodumaine ettevõte Novarc, sisearhitektuuri autorid on Priit Põldme ja Reet Sepp Joonprojektist. Hoone ehitab Fund Ehitus AS ning omanikujärelvalvet teeb inseneribüroo Telora.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474