Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endover hakkas esimesena Eestis kinnisvara e-poes müüma

Foto: Triin Tammela/Endover
Kinnisvaraarendaja Endover hakkas esimesena Eestis pakkuma innovaatilist online-broneeringu võimalust, mille kaudu saab korteri ostusoovi kinnitada arenduse veebilehel. Esimesed kaks tehingut on vormistatud Volta Loftides ja kolmas Aurora Novas.

Endoveri müügiosakonna juhi Marko Männimetsa sõnul on tegu uue innovaatilise lahendusega Eestis ning neile teadaolevalt on selline uudne trend vähelevinud ka mujal lähiregioonides.

“Sisuliselt on tegu kinnisvara e-poega, kust saab korteri osta näiteks kodus diivanil või perega puhkusel olles ehk endale sobival ajal ja kohas. Broneeringu saab tehtud vähem kui 10 minutiga. See on lühem aeg, kui kulub müügijuhiga kohtumise kokkuleppimiseks. Nii saab kindlustada, et keegi teine sinu unistuste korterit enne ära osta ei jõua,“ ütles Männimets.

Broneerimiseks tuleb valida endale sobiv korter, täita kohustuslikud väljad, kinnitada broneering ja tasuda broneerimistasu. Süsteem on liidestatud turvalise Maksekeskusega ning järgib kõiki juriidilisi ja turvalisuse nõudeid ostukokkuleppe sõlmimiseks. Männimets selgitas, et lahendus erineb teistel turul pakutavatest võimalustest, kuna tegu ongi reaalse ostuotsuse ja -tehinguga, mitte lihtsalt huvi avaldamisega broneerimisnupu kaudu.

Endoveri müügiosakonna juht lisas, et online-broneeringu kasutusele võtmine on loogiline samm, kuna inimeste käitumisharjumused muutuvad ja sellega tuleb kaasas käia ka traditsioonilisematel valdkondadel.“Endover on alati olnud uuenduslik ja pakub aja ning vajadustega kaasas käivaid müügilahendusi, mis inimestele ka päriselt korda lähevad. Oleme selles turul trendiloojad, mida kinnitab ka hiljutine Kantar Emori kinnisvarabrändide uuring. Näeme, et maakleri roll on muutunud, inimesed tahavad korteritega tutvuda ja ostuotsuse langetada siis, kui ise seda soovivad, sõltumata ajast ja kohast, kasvõi teisel pool maakera viibides. See nõuab uut käiku!“

 

Männimetsa sõnul avati online-broneering esimesena Volta Loftides, kus ka juba kahe korteri veebiost tehtud on. „Volta Loftide sihtrühm on uuendusmeelne, hindab mugavust ning paindlikke ostuvõimalusi. Seetõttu eeldasime, et neile selline lahendus huvi pakub. Just hiljuti avasime broneerimisvõimaluse ka teistes meie projektide veebides ning lisaks Volta Loftidele on esimene broneering tehtud ka Aurora Novas. Kõrgendatud huvi prognoosime ka meie peagi turule tulevate premium-arenduste puhul nagu Kalamaja ja südalinna piiril asuv Klaussoni Kommivabrikja Gonsiori 9 asuv Ambassadori projekt.” Männimetsa hinnangul võib oodata Gonsiori 9 arenduse vastu ka suurt investorite huvi, kelle jaoks kiirus ja mugavus on eriti olulised. 

 

Edasiste sammude kohta ütles Männimets, et online-broneering on alles esimene samm ja Endover paneb järjepidevalt rõhku uute müügilahenduste arendamisele. „Interaktiivsed maketid, 360-kraadised 3D-kujutised hoonetest ja muud visualiseeritud materjalid võtavad aina suurema osa kinnisvara müügi toetustegevustest. Oleme lähiajal välja tulemas veel muudegi põnevate lahendustega.“

 

Online-broneeringu süsteem on Eesti juhtiva ja tuntuima kinnisvaraarendaja Endover uus müügitoetustegevus, mis pakub traditsiooniliste korteriostuviiside kõrval võimaluse kinnisvara broneerida uuel moel: tehingu saab vormistada samal veebilehel, kus on võimalik tutvuda arenduse kirjelduse, plaanide ja muu infoga. Online-broneeringut saab teha kõigile avalikus müügis olevatele korteritele kaheks nädalaks ja selle eest tuleb tasuda kaks tuhat eurot, mis hiljem korteri ostuhinnast maha arvestatakse. Tehingu saab vormistada nii füüsiline kui ka juriidiline isik. Ostutehing tuleb kinnitada notariaalselt.

 

Endover Kinnisvara on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp ning Eesti suurim elamukinnisvara arendaja. Ettevõte arendab Tallinnas 33 hoonet ning omab pikaajalist kogemust nii hoonete rekonstrueerimisel kui ka uusehitiste rajamisel. 2018. aasta Kantar Emori sõltumatu kinnisvarasektori uuringu järgi on Endover Eesti tuntuim kinnisvaraarendaja.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474