Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülikalliste korterite arv kasvab

Foto: Pixabay
Tallinnas on enam kui 3000 eurose keskmise ruutmeetri hinnaga 28 uusarendusprojekti, kus on ühtekokku 461 vaba korterit. Aasta tagasi oli selliseid projekte 15 kokku 283 korteriga, selgub Pindi Kinnisvara analüüsist.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et põhjused on nii ajaloolised kui majanduslikud.

„Ajalooliseks põhjuseks on asjaolu, et veel mõni aasta tagasi olid kesklinna arendatud korterid väga likviidsed, sest üle poole tehingute mahust andsid Vene Föderatsiooni ja Soome Vabariigi päritolu investorid, kellele olid majandussurutisest räsitud Eesti kinnisvarahinnad investeeringuna äärmiselt atraktiivsed,“ selgitas ta. „Paraku sai nii Soomes kui Venemaal pidu läbi ning nüüd tuleb ostjaid leida peamiselt kohaliku elanikkonna seast,“ lisas Sooman.

„Majanduslikud põhjused peituvad kõrgetes marginaalides. Kui äärelinnade arendusprojektide puhul on tihtipeale investeeringu netomarginaal (ROI) 10-20%, siis Kesklinnas võib see küündida ka 50%-ni, vahel harva ka veelgi kõrgemaks ning suurem kasum peibutab hoolimata karmist konkurentsist,“ ütles ta.  

„Paraku pole ülikalliste südalinna korterite ehitamine enam kiire raha teenimise koht ning pilk tasuks pöörata piirkondadesse, kus ka kohaliku perekonna rahakott uue korteri hinnale vastu peab,“ lisas Sooman.

Kokku on Pindi Kinnisvara igakuise uusarenduste monitooringu kohaselt Tallinnas ja Harjumaal 118 kortermaja arendusprojekti, kus on pakkumises 2535 uut korterit keskmise hinnaga 2544 eurot ruutmeeter.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474