Autor: kinnisvarauudised.ee • 18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe korterite hinnad tõusid aastaga 10%

Foto: Postimees/Scanpix
Mustamäe korteri ruutmeeter maksis augustis keskmiselt 1647 eurot, mis on ligi kümme protsenti rohkem, kui mullu samal ajal, analüüsis 1Partner Kinnisvara konsultant Margus Suumann Maa-ameti statistikat.

Margus Suumanni sõnul mõjutavad keskmist oluliselt üles uuselamud, kus hinnad jäävad 1800 ja 2200 euro vahemikku ruutmeetri eest. “Piirkonnas valmivad suuremad uusarendused on kolinud Mustamäe keskelt küll äärealadele, Nõmme piirile, aga keskmiselt on uute pindade hinnad ikkagi aastaga kümme protsenti üles visanud,” rääkis Suumann.

Suumanni kinnitusel jäävad vanemate korterite ruutmeetrihinnad olenevalt seisukorrast 1200 ja 1700 euro vahemikku. “Hind oleneb selgelt ka maja üldseisukorrast. Näiteks võib samaväärne korter korralikult renoveeritud majas maksta teisest 6000 eurot rohkem. Kuigi müüdav korter on igati ilus ja puhas, siis võib lehkav trepikoda ikkagi tehingu rikkuda,” lisas Suumann.

“Keskmine ruutmeetri hind näitab küll trendi, aga üheselt ei saa öelda, et kõigi korterite väärtus tõusis automaatselt kümme protsenti. Inimene võtab tihti üldise keskmise hinna ning arvab, et tema kodu on lisaks veel keskmisest tublisti parem. Reaalne hind kujuneb paljuski teistest teguritest – maja seisukorrast, asukohast ja ümbritsevast infrastruktuurist,” kirjeldas Suumann.

“Kui osta remontivajav korter, siis tuleb arvestada, et ehitamise hinnad on tõusnud 250 eurolt 300le ruutmeetri eest. Ehitajatest on lihtsalt nii suur defitsiit,” rääkis 1Partner Kinnisvara ekspert.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474