Autor: kinnisvarauudised.ee • 3. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuest aastast langeb Elektrilevi klientidele võrgutasu

Foto: Elektrilevi
Konkurentsiamet kooskõlastas Elektrilevi hinnataotluse, mille kohaselt langeb võrgutasu 1.jaanuarist keskmiselt 8 protsenti. Hinnalangus on suurim ettevõtetele, kellele võrgutasu väheneb keskmiselt 9 protsenti.

Valikusse lisanduvad uued paketid kõige energiamahukamatele ettevõtetele, kus võrguteenuse maksumust on võimalik vähendada ligikaudu viiendiku võrra.

“See vastab võrguühenduse valmishoidmiseks tehtavatele kuludele – need ei sõltu niipalju sellest, kui palju elektrit liinidest läbi liigub, vaid eelkõige ühenduse olemasolust ja selle võimsusest. Ettevõtete jaoks kulupõhisem hind on tänuväärne sisend Eesti majanduse elavdamisele ja konkurentsivõime kasvatamisele,” ütles Elektrilevi juhatuse liige Priit Treial.

 

“Suuremad tarbijad on seni kandnud proportsionaalselt suurema osa Eesti elektrivõrgu ülalpidamiskuludest ja see on teinud võrgutasu neile muu Euroopaga võrreldes suhteliselt kallimaks. Võrgutasu langus annab oma panuse sellesse, et meie tootmine ja ettevõtlus, samuti välisinvesteeringute Eestisse toomine oleks edukam,” lisas Treial.

 

Koduklientidele langeb võrgutasu keskmiselt 6 protsenti. Ühtlasi langevad järgmisest aastast mitmed Elektrilevi lisateenuste hinnad – näiteks odavnevad lülitamised ja peakaitsme vahetus.

 

Alates novembrikuust teavitab Elektrilevi kirjaga kõiki kliente, kel seoses hinnamuudatusega on kasulik ka võrgupaketti vahetada. Koduklientidele soodsamaks osutuva paketivahetuse teeb Elektrilevi automaatselt ära ja annab kliendile sellest kirjaga teada.

 

Möödunud aastal langes võrguteenuse keskmine hind Elektrilevi klientidele kahe hinnamuudatusega kokku 9 protsenti. Võrgutasu moodustab elektriarvest keskmiselt kolmandiku. Elektrilevi on Eesti suurim jaotusvõrguettevõte, kes haldab kokku ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474