Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esmakordselt Eestis: maaklerilt võeti kutsetunnistus

Foto: Pixabay
Septembris võttis Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda kutseliselt maakleritelt ära kutsetunnistuse. Tegemist on esmakordse juhtumiga koja ajaloos.

Maakler Kai Kööpi kohta laekus klientidelt mitmeid avaldusi tema ebaeetilise käitumise ja tööalaste rikkumiste kohta, teatas koda.

Avaldusi menetles maakleritekoja juures tegutsev aukohus, kes tegi otsuse tunnistada Kai Kööpi kutsetunnistus kehtetuks. EKMK kutsekomisjon otsustas ühehäälselt, et kutselise maakleri Kai Kööp kutsetunnistus tuleb kehtetuks tunnistada seoses korduvate rikkumistega kinnisvara vahendusteenuse osutamisel.

“Kai Kööp on kahjustanud kutseliste maaklerite mainet, rikkunud kutsestandardit ning ei ole lähtunud maaklerite koja heade tavade koodeksist ega kutse-eetikast. Rikkumisi oli mitmeid, kuid peamiselt olid need seotud klientide raha väära kasutamisega. Seda, kas tegu oli tahtliku kelmusega või vaid ametialase lohakusega, EKMK Aukohus otsustada ei saanud," ütles Maaklerite koja juhatuse esimees Ardo Lepp.

Kutseliselt maaklerilt kutsetunnistuse äravõtmine on kõrgeim karistus, mis on maaklerite koja aukohtu otsustuspädevuses. Märge kutsetunnistuse kehtetuks tunnistamise kohta on lisatud maaklerite registrisse ning otsus on avaldatud Ametlikes Teadaannetes.

Kai Kööp tegeleb edasi maakleriteenuse pakkumisega. Kui klientidel on tema tegevuse osas küsimusi või pretensioone, võib nõu küsimiseks pöörduda Eesti Kinnisvaramaaklerite koja poole.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474