Autor: kinnisvarauudised.ee • 21. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Ülemiste alustas esimese kortermaja ehitusega

Ehituslepingu sõlmimine.
Mainor Ülemiste avas käesoleval nädalal uue peatüki Ülemiste City arendamises, sõlmides 12 miljoni euro suuruse lepingu Fund Ehitusega, et alustada lisaks uuele büroomajale linnaku esimeste kodude ehitamist.

Lurichi maja nime kandev 13-korruseline 82 üürikorteriga hoone ja 8-korruseline bürootorn ehitatakse Dvigateli 19 sajandist pärit paekivimüüride vahele. Hoonete kavandatav valmimisaeg on 2020. aasta esimeses pooles, mille järel saab moodne linnak ööpäevaringse elutegevuse. 

Mainor Ülemiste juhi Margus Nõlvaku sõnul on tegu uue ajastuga, sest juba pooleteise aasta pärast saavad esimesed inimesed Ülemiste linnakut lisaks ägedale töökohale ka koduks pidada. „Moodsas Lurichi majas hakkavad asuma üürikodud, mis mõeldud inimestele, kes soovivad elada kiiresti arenevas moodsas linnaruumis,” ütles Nõlvak.

Fund Ehituse juhatuse liige Eiki Rump ütles, et Lurichi kvartal on ettevõtte jaoks esimene objekt Ülemiste Citys. “Saame nüüd ka omalt poolt kujundada kiiresti kasvava linnaosa arengut, ehitades siia esimesed kodud,” märkis Rump.

Hoonetekompleksi on projekteerinud Arhitektuuribüroo Pluss. Ehitust finantseerib OP Corporate Bank.

Mainor Ülemiste põhitegevus on Ülemiste City kui Tallinna lennujaama kõrval endise Dvigateli tehase territooriumil asuva Baltimaade suurima ärilinnaku arendamine. Linnaku 36 hektaril on tänaseks välja ehitatud 130 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus enam kui 400 ettevõttes töötab täna üle 10 000 inimese. Aastaks 2025 elab, töötab ja õpib linnakus prognooside kohaselt 20 000 inimest. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474